subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Mandić zatražio pomoć od Vučića, ukazao na neopremljenost bolnica na sjeveru CG

Mandić zatražio pomoć od Vučića, ukazao na neopremljenost bolnica na sjeveru CG

Podsjećajući da je svaki treći građanin Crne Gore sprske nacionalnosti, Mandić u pismu moli Vučića da dobre odnose s Kinom i drugim velikim državama, kao i potencijale kojima raspolaže Srbija stavi jednim dijelom i u funkciju borbe protiv korona virusa u Crnoj Gori, kao što je to učinio I u odnosu na Republik Srpsku.

„Obraćam vam se kao predsjednik jedine parlamentarne stranke koja u svom programu i nazivu nosi srpsko ime i koja je članica najjačeg političkog saveza u ovoj zemlji – Demokratskog fronta. Pozivam Vas da, u skladu sa mogućnostima, a imajući u vidu i situaciju u kojoj se nalazi i Srbija, pomognete Crnoj Gori kako bi se što uspješnije borili sa ovom pošašću“, navodi se u pismu.

Mandić ističe da je posebno teška situacija na sjeveru Crne Gore, koji je zbog dugogodišnjeg ekonomskog zaostajanja I siromaštva, ovih dana suočen sa nedostatkom neophodne medicinske opreme za borbu protiv korona irusa.

„Imajući u vidu da u tim opštinama srpski narod čini dominantan dio stanovništva, cijenim da bi država Srbija mogla značajno da pomogne u ovim teškim trenucima. U Pljevljima, Bijelom Polju, a i u čitavoj Crnoj Gori nedostaju respiratori, testovi, zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju“, upozorava Mandić.

On dodaje da bi to bila pomoć ne samo srpskom narodu, nego svim narodima i građanima Crne Gore, koji znaju da u Srbiji uvijek imaju samo prijatelja.

Kako naglašava Mandić, „ovo su ona vremena u kojima smo upućeni na najbliže, a Srbija to jeste“. On se takođe zahvalio Srbiji što Crnu Goru snabdjeva prehrambenim proizvodima.

„Hiljade tona robe široke potrošnje svakog dana iz Srbije dolazi u Crnu Goru i tako se obezbjeđuje sigurno snabdijevanje za svaku porodicu u našoj zemlji. Ova bratska pomoć i solidarnost nas u potpunosti podsjećaju na one teške dana kada je Crna Gora bila pogođena strašnim zemljotresom 1979. godine i kada bratska Srbija nije dozvolila da bilo šta fali ili nedostaje građanima Crne Gore“, stoji u pismu.

 

izvor: sputnjik

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Crkva-sv-Kozme-i-Damjana-osvecenje

Poziv na proslavu hramovne slave Sv. Kozme i Damjana u Strahovom Dolu

Slava crkve Svetih Kozme i Damjana, u Strahovom Dolu proslaviće 14. jula hramovnu slavu. Jutarnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *