utorak , 23 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Manifestacija “Dani pljevaljskog sira” – za 15 godina učestvovalo oko 1500 takmičara

Manifestacija “Dani pljevaljskog sira” – za 15 godina učestvovalo oko 1500 takmičara

Jubilarna  15. manifestacija  “Dani pljevaljskog sira” okupila je 83 izlagača iz Crne Gore i regiona koji su se takmičili u kategoriji specijalne vrste sira, dok su takmičari iz Pljevalja učestvovali u kategoriji stari sir, stari i mladi kajmak i ovčiji sir. Budimir Bajčetić, sekretar Sekretarijata za privredu, kazao je da je na ovoj manifestaciji “Dani pljevaljskog sira” do sada učestvovalo oko 1500 takmičara sa oko 2500 uzoraka, dok je podijeljeno oko 190 nagrada.

U kategoriji stari sir najbolji je sir Radinke Bajić iz Ljuće, a nagrada je muzilica i 100 kg stočne hrane.

Drugo mjesto za stari sir pripalo je Ljiljani Petrović – nagrada je 100 evra i 60 kg stočne hrane. Treću nagradu je dobila Stana Jović iz Borovice – 100 evra i 40 kg stočne hrane.

Za specijalnu vrstu sira prvu nagradu od 200 evra i pehar dobila je Svetlana Milošević iz Kolašina, drugo mjesto i 150 evra pripalo je Biljani Dujović iz Brvenice, dok je treće mjesto i 100 evra pripalo Radi Ćipranić iz Odžaka.

Za ovčiji sir nagrađena je Violeta Cvijović iz Adrovića koja je dobila pehar i 200 evra.

U kategoriji stari kajmak pobijedio je Ljubiša Božović iz Bobova koji je dobio 250 evra, dok je u kategoriji mladi kajmak dobio drugu nagrada i 150 evra.

Drugu nagradu i 150 evra dobio je Momir Čolović iz Trnovica, a treća nagrada i 100 evra pripala je Milki Pivljanin iz Velikih Krća.

Prvo mjesto u kategoriji mladi kajmak osvojila Božidarka Ivanović iz Bobova. Ona je osvoljila pehar i nagradu od 200 evra. Treće mjesto i 100 evra dobila je Tijana Zindović iz Glibaća.

dani-sira-1 dani-sira-2 dani-sira-3

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.