nedelja , novembar 28 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Marković: Vaskrs prilika da sačuvamo sebe i svoje bližnje/video

Marković: Vaskrs prilika da sačuvamo sebe i svoje bližnje/video

izvor: rtcg.me

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je građanima i sveštenicima u ime Vlade i svoje lično Vaskrs navodeći da najveći hrišćanski praznik ove godine nije samo dugo očekivana radost, već i prilika da sačuvamo sebe i svoje bližnje, i da racionalno sagledamo mnoga iskušenja koja donosi epoha u kojoj živimo i stvaramo.

„Ovo je godina brojnih i teških izazova koje pred nas stavlja globalni poredak. Opaka i opasna epidemija korona virusa, ugrozila je i paralisala čitav svijet. Na sreću svih nas, a zahvaljujući pravovremnim mjerama i disciplini naših građana, Crna Gora uspijeva da se odupre i sačuva ono što je najvrednije – čovjeka i njegovo zdravlje. Zbog toga ovogodišnji Uskrs nije samo dugo očekivana radost, već i prilika da sačuvamo sebe i svoje bližnje. Prilika da racionalno sagledamo mnoga iskušenja koja donosi epoha u kojoj živimo i stvaramo. A ona su brojna, složena i ne bez posljedica – ako izostane sposobnost i odlučnost da im se na pravi način suprotstavimo“, poručio je Marković.

Marković je kazao da zato mjere koje sprovodimo sedmicama unazad treba posmatrati kao zajedničku borbu da iskorijenimo epidemiju i očuvamo zdravlje i živote ljudi.

„U toj borbi ćemo uspjeti ako i svaki naredni dan, uključujući i uskršnji, budemo složni i jedinstveni. Stoga želim da trenutke koji prethode ovom velikom prazniku, provedete u ličnom i porodičnom miru, ali i u traženju odgovora za sve buduće izazove i iskušenja. Na taj način ćemo još radosnije i svečanije dočekati Uskrs, kao dan konačne čovjekove pobjede nad smrću i progonstvom. U ime vječnog trajanja i obnavljanja prirode i života u njoj, još jednom vam čestitam veliki pravoslavni praznik“, kazao je u uskršnjoj čestitki predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ck cg

Crveni krst Crne Gore obilježava 146 godina postojanja

Crveni krst Crne Gore 29. novembra obilježava 146 godina postojanja nacionalnog društva, prvog na Balkanu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *