ponedeljak , 4 decembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / MCP: Đukanović i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve

MCP: Đukanović i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve

Zato ponavljamo naš nedavni poziv vjernicima i drugim ljudima dobre volje, da izađu i na drugi krug predsjedničkih izbora, iskoriste pravo i odgovore na obavezu koju im propisuju Ustav i načela demokratskog društva, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori, pored brojnih političkih tema, pokazuju otvorenu anticrkvenu kampanju onog kandidata koji je ujedno i aktuelni predsjednik države, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

– Njegovi nastupi kao i govori njegovih promotera, Srpsku Pravoslavnu Crkvu još uvijek označavaju kao državnog neprijatelja, crkvene obrede kao nazadnu i prevaziđenu praksu, a očigledno je da i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve. Sve se to kosi sa državnim Ustavom i utvrđenim dobrim običajima građanskog društva. U posljednjih nekoliko godina, uz Božiju pomoć, puno toga se promijenilo nabolje u odnosu Crkve i države Crne Gore. Međutim, krajnje necivilizovana retorika političara koji traži novi, zapravo treći, mandat od građana, unosi nemir i zebnju među sveštenstvom i vjernicima, da bi njegova svađalačka politika mogla vratiti podjele i dugotrajnu krizu u crnogorsko društvo. Uvjereni smo da je takva politika već prevaziđena, što će građani i potvrditi na predstojećim izborima, navodi se u saopštenju.

Kako ističu: „Zato ponavljamo naš nedavni poziv vjernicima i drugim ljudima dobre volje, da izađu i na drugi krug predsjedničkih izbora, iskoriste pravo i odgovore na obavezu koju im propisuju Ustav i načela demokratskog društva, čuvajući svojim izborom principe odvojenosti i međusobnog uvažavanja Države i Crkve.

Izvor-dan 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ČEMU VAKAT TOME I VRIJEME

Moralo je da prođe 78 godina da se pored jame na Stražici, u koju su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.