četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Medijsko dizanje tenzija u Pljevljima na primjeru predsjednika mladih SD

Medijsko dizanje tenzija u Pljevljima na primjeru predsjednika mladih SD


S obzirom da je gospodin Sanin Raščić označio Pljevaljske novine, na portalu Pv informer, kao medij koji je objavio neprovjerene informacije ‘koje mogu biti u suprotnosti sa istinom’, te svoje izlaganje nazvao demantijem, iako se nijednom riječju ne osporava naše pisanje, poručujemo gospodinu Raščiću i čitaocima da ne objavljujemo informacije za koje nemamo dokaze, odnosno izjavu relevantne osobe koja nam je u ovom slučaju kazala da je Raščić povukao prijavu jer ne želi dalje probleme sa Karoviće, koji je pripadnik islamske vjeroispovjesti.


Sanin Raščić
Sanin Raščić
Iz teksta Raščića čitaoci se sami mogu uvjeriti u konfuznost njegove izjave u kojoj ni jednom riječju nije demantovao naše pisanje, izuzev što je opisao događaj drugačije nego za Pobjedu.
Tekst u Pobjedi
Tekst u Pobjedi
Raščić kaže da ne poznaje Karoviće, osim površno ali zna gdje žive, i dodaje da ostale učesnike (koji su mu dobaci ali ispred zgrade opštine) ne poznaje ali ističe da su pripadnici pravoslavne vjere?! Takođe, iz partije kojoj pripada Sanin Raščić, kazali su Pobjedi da se nadaju da će oni koji poslednjih dana obećavaju demokratizaciju društva ikonografijom koja nas podsjeća na devedesete, shvatiti da građanska Crna Gora nema alternativu.
SD otkrio počinioce u saopštenju prije policije
SD otkrio počinioce u saopštenju prije policije
Pitamo Rasčića da li je moguće da su muslimani za koje tvrdi da su ga napali nosili proteklih dana takvu ikonografiju, ako nisu kako je moguće da su povezali ta dva slučaja, otkud zna da su ostali napadači pravoslavci kad ih već ne poznaje? Sigurno će se nakon Raščićeve izjave oglasiti i pripadnici Koalicije „Za budućnost CG“  da pojasne ko su njihovi pomenuti aktivisti koji su, po riječima Raščića priznali u policiji svoje djelo ili pripadnost?
I na kraju, koju tačno informaciju koju smo objavili demantuje?
Polazeći od ljudske saosjećajnosti da svi možemo da pogriješimo, da osjetimo potrebu da se opravdamo, makar i nespretno bilo, objavili smo reagovanje Raščića i kao test medijske pismenosti čitalaca, koji u originalnom ragovanju Raščića mogu vidjeti da nijedan navod nije demantovao ali je novinare optužio za targetiranje jedne strane, insistirajući da mu ne objavljujemo fotografiju.
Gospodine Raščiću, predsjedniče mladih SD, Pljevaljske novine nisu tabloid i vaše reagovanje na naš tekst nije odgovorilo ni na jedno pitanje. Vrlo je smjelo, da čovjek čije su izjave doprinijele širenju tenzija u Pljevljima, preko mnogih portala u regionu i Crnoj Gori, za Pv informer priča o neistinama a zabranjuje da objavimo njegovu fotografiju, koju su objavljivali ostali portali.
Koju smo neistinu objavili gospodine Raščiću?

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pljevlja dobila novo izletište – Pametno jezero. Kovačević, ovo je samo jedan od naših ekoloških projekata

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević i ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčijeva svečano su danas u otvorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.