utorak , 9 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Politika / Medojević: Postupak Vlade CG anticrnogorski

Medojević: Postupak Vlade CG anticrnogorski

U dva navrata, po čitav vod vojske Crne Gore je boravio na teritoriji Srbije, i to nekoliko dana, u terenskoj čak ne svečanoj uniformi i sa svojim vozilima. Nije bilo niti jednog incidenta neprijatnosti ni problema. Da li ovo treba da bude „hvala“ za takav tretman.

Predsjednik PzP-a i jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević, osvrnuo se na postupak crnogorskog režima, koji danas nije dozvolio vojnoj delegaciji Srbije, na čijem je čelu ministar Aleksandar Vulin, da u zemlju uđu sa srpskim uniformama!
Nebojša Medojević

 

„U dva navrata, po čitav vod vojske Crne Gore je boravio na teritoriji Srbije, i to nekoliko dana, u terenskoj čak ne svečanoj uniformi i sa svojim vozilima. Nije bilo niti jednog incidenta neprijatnosti ni problema. Da li ovo treba da bude „hvala“ za takav tretman.

Bratski susret

Bili su u dva navrata, 2015. i 2018, u Kruševcu. Učestvovali su u međunarodnim civilno-vojnim vježbama pod nazivom “ Balkanski odgovor“. Oba puta jedinice ranga voda, 2018. su učestvovali sa opremom, sredstvima i vozilima. Imali su potpunu zaštitu i naglašeno gostoprimstvo. U Vojsci Srbije se u više navrata obučavalo i školovalo više pripadnika vojske Crne Gore.

U ime prave i stare junačke i vojničke Crne Gore, kao Crnogorac i suverenista, jedan od lidera DF-a, poslanik i član odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore, izvinjavam se bratskoj Vojsci Srbije na ovom sramnom i anticrnogorskom postupku Vlade Crne Gore.“, zaključio je Medojević.

 

izvor: in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Miloš Ković: Zašto EU dozvoljava Hrvatskoj da slavi „Oluju“ i veliča ustaške ideje?

Razumjeti prirodu zla znači spriječiti da se ono ponovi, piše profesor i istoričar u svom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.