nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Micev: Pad temperature početkom avgusta

Micev: Pad temperature početkom avgusta

Topli tropski talas zadržaće se u Crnoj Gori do kraja jula, a pad temperature i uslovI za kišu mogu se očekivati početkom avgusta
Topli tropski talas zadržaće se u Crnoj Gori do kraja jula, a pad temperature i uslovI za kišu mogu se očekivati početkom avgusta, rekao je meteorolog Branko Micev.

– Do kraja jula bićemo pod uticajem tople vazdušne mase, sa tim što se očekuju kratke oscilacije u temperaturama- kazao je Micev u Jutarnjem programu.
On je naveo da će danas popodne na sjeveru biti uslova za razvoj grmljavinskih oblaka u planinskim predjelima.
– Ponovo u srijedu imaćemo iste uslove u centralnim i sjevernim područjima moguća i kratkotrajna kiša i pad temperature. Imaćemo te oscilacije, ali generalno do kraja jula imaćemo tople vazdušne mase i temperatura će sa određenim dnevnim oscilacijama biti na nivou od 40 stepeni, znači od 38 do 41 stepen- naveo je Micev.

Ako ne dođe do promjene prognostičkog materijal, kako je istakao Micev, promjena vremena se očekuje 31. jula na 1. i 2. avgust.

– Očekuje se ciklonska aktivnos u regionu Jadrana to znači da će doći do priliva hladnijeg vazduha, prekida se ova topla tropska serija i imaćemo uslova za kišu, pljuskove sa grmljavinom i u takvim situacijama moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode- rekao je Micev.

On je kazao da su u subotu izmjerene rekordne temperature u nekim gradovima, Danilovgrada gdje je bio 41 stepen. Pljevljima, Žabljaku, Kolašinu.
Izvor-rtcg portal

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.