nedelja , 24 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Milatović dobio podršku DF-a, Demokrata, URA-e i Ujedinjene Crne Gore

Milatović dobio podršku DF-a, Demokrata, URA-e i Ujedinjene Crne Gore

U razgovoru sa predsjedničkim kandidatom DF-a Andrijom Mandićem, kao i sa jednim od lidera tog političkog saveza Milanom Kneževićem, dogovoreno je da se u punom kapacitetu na stranu kandidata Pokreta Evropa sad ukljuci ovaj politički savez. To podrazumijeva da će kompletna infrastruktura Demokratskog fronta biti maksimalno angažovana u drugom krugu predsjedničkih izbora, kao i na sami izborni dan kako bi pobjeda nad Milom Đukanovićem bila potpuna.

Sa sastanka sa liderima DF-a Sa sastanka sa liderima DF-a (Foto: PES)

Kako navode u saopštenju Pokreta, sagovornici su konstatovali neophodnost i značaj da se Đukanović pobijedi ubjedljivom razlikom, kako bi konačno demokratski procesi započeti 30. avgusta 2020. godine nastavili da se odvijaju nesmetano.

Kandidat za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović sastao se i sa liderom, kao i sa funkcionerima Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem, Danilom Šaranovićem i Nikolom Rovčaninom.

Sa liderima Demokrata  Sa liderima Demokrata (Foto: PES)

„Predsjednički kandidati Demokrata i Evrope sad istakli su potrebu pomoći i apsolutne podrške u susret izbornom danu zakazanom za 2. april. Pobjeda nad kandidatom DPS-a znači potpuno razvlašćivanje autokratskog režima i Demokrate će dati puni doprinos realizaciji tog cilja“, navode u saopštenju.

Predsjednički kandidat i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović podržao je Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora. Danilović i Danilo Jokić iz Ujedinjene i Milatović sa saradnicima su konstatovali da tek pobjedom nad Milom Đukanovićem trijumf iz 30. avgusta 2020. godine može biti i utvrđen.

Sa predstavnicima Ujedinjene Crne Gore  Sa predstavnicima Ujedinjene Crne Gore (Foto: PES)

Nakon razgovora sa funkcionerima GP URA Milošem Konatarom, Goranom Đurovićem, Zoranom Mikićem i Miletom Radovanićem, Milatović je dobio snažnu podršku u izbornoj trci za predsjednika Crne Gore. Iz URA-e su poručili da je za nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije jako važna pobjeda nad kandidatom DPS-a. Zato će se URA staviti na raspolaganje kandidatu Evrope sad, te svojom podrškom obezbijediti sigurnu i ubjedljivu pobjedu Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Sa predstavnicima URA-e Sa predstavnicima URA-e (Foto: PES)

Podsjećaju da su u prvom krugu predsjedničkih izbora, kandidati Evrope sad, DF-a, Demokrata i Ujedinjene dobili zajedno iznad 60% podrške, te preko 80 hiljada glasova više u odnosu na predsjedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Bečić neće sa Zenkom i SD-om

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je na jučerašnjoj sjednici prihvatilo predlog lidera partije Alekse Bečića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.