nedelja , 24 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Milatović: Inauguracija predviđena u Skupštini

Milatović: Inauguracija predviđena u Skupštini

Inauguracija je svečani čin uvođenja u predsjedničku dužnost. Ona treba biti primjer najviših demokratskih standarda, i upravo je zato predviđena u Skupštini Crne Gore, rekao je novi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

„Inauguracija je svečani čin uvođenja u predsjedničku dužnost. Ona treba biti primjer najviših demokratskih standarda, i upravo je zato predviđena u Skupštini Crne Gore. Građani su mi dali povjerenje da uradim sve što je u mojoj moći da Crna Gora postane istinski demokratsko društvo“, istakao je Milatović na Tviteru. 

Podsjetimo, svečana ceremonija polaganja zakletve novog predsjednika Crne Gore ranije je održavana na Cetinju.

Da je Cetinje prirodna adresa za polaganje predsjedničke zakletve, Milatoviću je ukazao ranije cetinjski gradonačelnik Nikola Đurašković. 

„Bila bi veoma loša poruka uraditi drugačije. To bi bilo otvoreno nipodaštavanje Cetinja i svojevrsni obračun sa gradom koji je istorijska i sadašnja prijestonica“, tvrdio je Đurašković. 

Milatović je potom saopštio da sumnja u iskrenost poziva da se inauguriše na Cetinju, s obzirom da mu, kako je rekao, Đurašković nije čestitao izbor za predsjednika.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Bečić neće sa Zenkom i SD-om

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je na jučerašnjoj sjednici prihvatilo predlog lidera partije Alekse Bečića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.