četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Politika / MILOM ILI SILOM ZA MILA ĐUKANOVIĆA

MILOM ILI SILOM ZA MILA ĐUKANOVIĆA

Prvo su krenuli milom, lijepim riječima i još ljepšim obećanjima. Obećali su da će finansijska konstrukcija za izgradnju bloka 2  TE Pljevlja biti definisana do kraja januara. Kad od toga nije bilo ništa, onda su potpisali ugovor sa čuvenom njemačkom firmom o izradi idejnog projekta  ekološke rekonstrukcije bloka 1 TE Pljevlja, koja će biti završena za tri godine,  i obezbediće rad TE u narednih 20 godina, po najvišim evropskim ekološkim standardima.  Da čudo bude veće u okviru pomenute rekonstrukcije biće riješena i toplifikacija Pljevalja, doduše pare se traže, a kad će ih naći ne zna se. Pomenuti istorijski ugovor o ekološkoj rekonstrukciji bloka 1 sadrži i obavezu rekultivacije deponije Maljevac, koja će istovremeno biti korišćena za deponovanje pepela i šljake, i paralelno biti rekultivisana. Biće to još jedno od crnogorskih čuda u 21. vijeku.

Zaboravili  su  za  istorijski kredit od 50 miliona evra od Svjetske banke i pet potonjih ministara održivog razvoja, koji su njime mahali i obećavali rekultivaciju pet crnih ekoloških tačaka u Crnoj Gori, među kojima su bile i dvije iz Pljevalja: deponija pepela i šljake Maljevac i deponija Gradac, nekadašnjeg rudnika olova i cinka „Šuplja stijena“. Vlada obećava toplifikaciju za koju para nema, a predsjednik opštine „pravi“ toplanu u naselju Radosavac koja je trebala biti ove godine završena, a nije položen ni kamen temeljac. Izgleda da su građani Pljevalja DPS-om predodređeni da dišu na škrge, boluju od bolesti izazvanih ekološkom zagađenošću vazduha, vode i zemlje, i da žive od pustih obećanja aktuelne vlasti.

Istovremeno je Elektroprivreda  odlučila da otkupi akcije Rudnika uglja koje pripadaju italijanskoj kompaniji A2A i Acu Đukanoviću, bratu aktuelnog predsjedničkog kandidata DPS-a. Tako će čovjek, koji nije ni oro ni kopo ugalj, ostati dobar 4 miliona evra. Još jednom se pokazalo da je potrebno hitno donijeti Zakon o zaštiti države od braće, kumova i sestara crnogorskog gospodara.

A onda je za svaki slučaj krenula represija. Direktori svih državnih preduzeća i ustanova, kao i onih u vlasništvu DPS tajkuna, krenuli su u obezbjeđivanje podrške i glasova za svog predsjedničkog kandidata. Najdalje u tome je otišla direktorica OŠ u Šulima, koja se potrudila da sazna ko od članova porodice zaposlenih nije u DPS-u, i pripomenula da bi za zaposlenog bilo dobro da sa svim članovima porodice dođe na promociju predsedničkog kandidata Mila Đukanovića. Nije zaostao u dokazivanju odanosti ni predsednik udruženja penzionera koji je spiskove odnio koordinatoru DPS-a zaduženog za duše i glasove penzionera. To nije bilo ko, nego aktuelni predsjednik Skupštine, i sam penzioner.

Potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović samo što se nije preselio u Pljevlja. Nekada se govorilo da je u kiši jedan, a u suncu devet berićeta, da bi godina bila rodna. Gospode koliko je berićeta u Milutinu Simoviću, i da li će i koliko ova godina biti rodna. Možda poljoprivredne kulture i rode, ali glasovi za Mila Đukanovića u Pljevljima biće jako mršavi. Zalud je kompanija Vektra Jakić, na hitanje i na brzu ruku, napravila 400 kopalja za zastave uoči promocije predsjedničkog kandidata DPS-a u Pljevljima. Sad je valjda i naivnima jasno zašto je kum dobio mogućnost da bezdušno raubuje pljevaljske šume i izrabljuje zaposlene, kojima u ovom trenutku duguje šest plata.

Sila Boga ne moli, ali Bog silu ne voli. Sve one zastave sa promocije u sportskom centru Ada, biće na pola koplja 15. aprila uveče u Pljevljima.

 

U Pljevljima, 03.04. 2018. god.                            POKRET ZA PLJEVLJA

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

FB_IMG_1652124621595

DF: Incident belvederaca -tužna varoš tone u mržnju ekstremista

Lideri i poslanici DF saopštili su da belvederskki ekstremisti pokazuju da su sebe ogradili od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *