četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / MINISTARSKE PRLJAŠKE

MINISTARSKE PRLJAŠKE

Bože mili kakav bi to spektakl bio, da se u Pljevljima, na otvorenom, napravi muzej kamenova temeljaca, koje su Milo i njegovi ministri polagali u predizbornim kampanjama, minulih decenija. Svakako na prvom mjestu bio bi kamen temeljac koji je u krugu TE Pljevlja za Blok II položio Milo Đukanović u oktobru 2016. uoči parlamentarnih izbora. Prethodno su građane Pljevalja 15 godina zamlaćivali pričom o Bloku II TE Pljevlja, koji će biti izgrađen po najvećim evropskim standardima. Pride, kao šlag na tortu, išla je priča o toplifikaciji Pljevalja, koja će,  konačno, spasiti građane najzagađenijeg grada u Evropi. Međutim, kako je to bilo vrijeme kad u Pljevljima počinju čuvene pljevaljske magle, u njima su  se izgubili i Blok II, i toplifikacija. Samo se Milo Đukanović vratio za Podgoricu da pripremi  „ državni udar“, za ne daj Bože, ako slučajno izgubi izbore. Razumije se poslovodstvo TE je uklonilo kamen temeljac ( tragove zločina) pa je danas tu prljaška.

Prvi po vremenu je kamen temeljac za  novu cementaru, koji je u Otilovićima položio tadašnji predsjednik Opštine Filip Vuković. I tamo se danas nalazi prljaška, a stotine hiljada evra koje  su potrošene za otkup imanja od seljana, uzalud su bačene. Svakako ne treba zaboraviti ni prljašku na rudničkoj kipi, na kojoj je već pomenuti Filip Vuković davno položio kamen temeljac za pljevaljski aerodrom. Doduše, toliko je vremena proteklo od tada, da je prljaška zarasla u nisko rastinje i pretvorena  u odlagalište smeća i leglo zmija.

Iza objekta firme „Okov“ takođe, u preizbornoj kampanji za poslednje parlamentarne izbore, položen je kamen temeljac za zgradu namjenjenu za stanovanje penzionera. Danas nema ni pomena od te zgrade, niti se tu bilo šta radi, a umjesto kamena temeljca  zjapi ogromna rupa.  S obzirom da je bila namjenjena penzionerima budi neprijatne asocijacije.

U junu mjesecu ove godine na Senjak, u krugu vojnog logora sletio je ministar vojni Predrag Bošković, porušio nekadašnje vojne hangare i konjušnice, i tvrdo obećao da će polovinom jula na tom mjestu početi izgradnja stambene zgrade sa vojnim stanovima. Danas 8.avgusta nema izvođača radova, a na pomenutom mjestu stoji prljaška kao svjedočanstvo o još jednom lažnom preizbornom obećanju „bijelog orla“.

Svakako ne treba zaboraviti predizborna obećanja DPS-a o zatvorenim i otvorenim bazenima, koja su ostala mrtvo slovo na papiru. Čak i projekat, koji bi  najmanje koštao, uređenje Borovičkog jezera u kupalište, kako bi građani grada smještenog na dvije rijeke, konačno mogli da se okupaju u ljetnjim mjesecima. Od izgradnje Otilovićkog jezera na Ćehotini to nije moguće. Grehota bi bilo ne pomenuti kamenove temeljce za skijališta od Eko Kosanice do Mijailovice.

Zbog svega navedenog građani Pljevalja znaju šta im je činiti 30.avgusta 2020.godine.  Svi zajedno za veliku narodnu koaliciju  ZA BUDUĆNOST CRNE GORE.

NE DAMO SVEŠTENIKE I SVETINJE!

 

 

Pljevlja,                                                                             POKRET  ZA  PLJEVLJA

8.08.2020.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Za budućnost Pljevalja: Mladi ljudi će imati budućnost u našim Pljevljima!

Saopštenje DF-a Pobjednička koalicija „Demokratski front – Za budućnost Pljevalja – Milan Lekić“ juče je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.