nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Mitropolija: Crkva nikome nije dala blagoslov, molimo da se prestane sa zloupotrebom našeg imena u skupljanju potpisa za izbore!

Mitropolija: Crkva nikome nije dala blagoslov, molimo da se prestane sa zloupotrebom našeg imena u skupljanju potpisa za izbore!

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve nije dala blagoslov, niti daje podršku bilo kojoj političkoj organizaciji, pokretu, stranci ili partiji, za predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori, saopšteno je Borbi.

Svako pominjanje Mitropolije prilikom prikupljanja potpisa podrške za izbore je njena zloupotreba u političke svrhe i Mitropolija se od toga ograđuje.

Kako nam je rečeno, primijećeno je da pojedini subjekti, pokreti i organizacije, prilikom prikupljanja potpisa podrške zloupotrebljavaju ime Mitropolije.

”Srpska pravoslavna crkva i njene Eparhije u Crnoj Gori ne podržavaju ni jednu organizaciju koja planira da učestvuje na izborima. Naš zadatak je da odbranimo svetinje, a ne da učestvujemo u političkoj kampanji, dajući podršku bilo kome. Zato apelujemo da se pojedine organizacije, pokreti ili stranke ne kriju iza Mitropolije i da ne obmanjuju građane da imaju blagoslov ili podršku Mitropolije, rečeno je u Mitropoliji.

Sveštenstvo Mitropolije, kako kažu, moli se za sve vjernike u Crnoj Gori podjednako.

”Zato je neophodno da se prestane sa zloupotrebom Crkve, a to neki svjesno rade, u političke svrhe. Crkva se bori za sav vjerujući narod, nema potrebe da se pojedine političke organizacije koje su formirane ili su u formiranju pozivaju na Crkvu, jer niko nema blagoslov Crkve”, kazali su za Borbu u Mitropoliji.

Izvor: borba.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

vileta lazarevic 1

Bajka Violete Lazarević na košarkaškom terenu

U ovim turbulentnim vremenima jedan snimak sa košarkaškog terena koji je obišao region raznježio je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *