petak , 21 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Mitropolija: Potpisivanje Temeljnog ugovora ne treba da bude osjećaj poraza za druge

Mitropolija: Potpisivanje Temeljnog ugovora ne treba da bude osjećaj poraza za druge

Crnoj Gori je potrebno jedinstvo u bratskoj ljubavi, a ne bratomržnja i nenavist, navode u saopštenju

Potpisivanje Temeljnog ugovora ne treba da bude razlog za trijumfalizam jednih ili osjećaj poraza za neke druge, niti da bude povod za nove podjele, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska. 

– Crnoj Gori je potrebno jedinstvo u bratskoj ljubavi, a ne bratomržnja i nenavist. Stoga, sve one koji ovih dana osjećaju rasterećenje i radost zbog ovog događaja, dijeleći njihov osjećaj, pozivamo da se uzdrže od organizovanja bilo kakvih javnih manifestacija ovim povodom. Oni, pak, koji ovaj događaj doživljavaju na drugačiji način, takođe ostaju u našim molitvama sa željom da razumiju da je ovaj čin na korist naše zemlje i svih njenih građana- navodi se u saopštenju Mitropolije.

Iz Mitropolije su podsjetili da je ugovor, prije svega, sredstvo kojim su država i Crkva iskoristile zakonsku mogućnost iz Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica da pojedina pitanja od zajedničkog interesa bliže riješe, u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore.

-Pravoslavni vjernici i naša Crkva ovim Ugovorom nisu dobili nikakav višak prava u odnosu na vjernike drugih Crkvi i vjerskih zajednica- zaključuje se u saopštenju.

Izvor-dan.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Premijerna predstava “Boing Boing” razveselila publiku

Premijerna predstava “Biong Boing, u produkciji pljevaljskog Centra za kulturu, 4.juna je aplauzima ispraćena u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.