subota , jul 24 2021
Početna / Vijesti / Politika / Mitropolit Amfilohije: Zakon o slobodi vjeroispovijesti je plod bratomržnje i bezakonja

Mitropolit Amfilohije: Zakon o slobodi vjeroispovijesti je plod bratomržnje i bezakonja

„CG JEDINSTVENA PO POKUŠAJU MIJENJANJA IDENTITETA JEDNOG NARODA“

Po njegovim riječima, litije širom Crne Gore povodom „bezbožnog zakona koji ponovo izaziva duh bratoubilaštva“ pokazuju da je narod te zemlje vaskrsao

Amfilohije
Amfilohije (Foto: Boris Pejović)

„Crna Gora je kroz svoju istoriju imala dvije vrste žrtvovanja, jednu za vjeru i otačastvo, a sa druge strane je imala i opako sjeme bratomržnje koja se od plemenske nastavila dinastičkom 1918-19. a potom se pretvorila u mržnju između četnika i partizana u Drugom svjetskom ratu. Nadali smo se da je prestala, ali je plod te bratomržnje i bezakonja upravo ovaj zakon koji je donijet u Crnoj Gori“, rekao je Amfilohije.

Po njegovim riječima, litije širom Crne Gore povodom „bezbožnog zakona koji ponovo izaziva duh bratoubilaštva“ pokazuju da je narod te zemlje vaskrsao.

„To je za mene nešto što nisam očekivao ni znao da u tom narodu ima toliko ognja vjere i bratske ljubavi. Narod je nedavno otkrio svoje istinsko dostojanstvo, svoje pravo lice“, dodao je mitropolit crnogorsko-primorski.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DPS

Čestitka predsjednika OO DPS-a Pljevlja povodom Kurban Bajrama

Poštovani sugrađani islamske vjere, uvaženi velikodostojnici, Povodom velikog praznika Kurban Bajrama upućujem vam najiskrenije čestitke …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *