četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Politika / Mjere NKT ispoštovane, policija saslušava organizatore

Mjere NKT ispoštovane, policija saslušava organizatore

Nakon održane Litije policija je sinoć pozvala na informativni razgovor Velu Mićković, potpredsjednicu Crkvenog odbora pri Crkvi Svete Petke i direktoricu „Pljevaljskih novina“, dok je  jutros poziv za saslušanje dobilo svih osam preostalih potpisnika zahtjeva za javno okupljanje koje je policija odobrila: Milovan Gogić, Milinko Gazdić, Predrag Cvijović, dr Milorad Unković, Miomir Lončar, Dragiša Spajić, Gorčilo Bujišić i Miško Gogić.

Vela Mićković kaže da joj nije jasan razlog privođenja jer su, kako ističe, litiju organizovali u skladu sa mjerama NKT. U litiji je bilo manje od 200 ljudi, dva puta su pozivali vjernike da poštuju mjere, kaže Mićković, dodajući da su obezbijedili poštovanje mjera NKT-a i u Crkvi i u porti tokom molebana.

–  Mi smo angažovali redare koji su obezbjeđivali litiju i nisu dozvoljavali da se krše mjere. Ostali građani su bili na javnoj površini, iskoristili su nedeljno veče da ga provedu kako žele, u šetnji, na korzou, da li su oni poželjeli da se mole to je njihova stvar. Za nas je najvažnije da je litija bila dostojanstvena i da je protekla u miru i ljubavi – kazala je Mićković, dodajući da se i ovog puta pokazalo, iako policija nije obezbjeđivala skup, da su molitvene litije mirne, dostojanstvene, te da eventualne incidente može izazvati jedino neki ubačeni element.

Očekuje se odluka Tužilaštva  da li će pokretati krivične ili prekšajne postupke protiv članova Odbora.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DRITAN ABAZOVIĆ

Spisak manjinske Vlade – potpredsjednica Kenana Strujić Harbić

Portal Dana je imao uvid u platformu Koalicije „Crno na bijelo“ za koncept manjinske vlade, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *