utorak , 23 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Mještani Adrovića postigli dogovor sa policijom

Mještani Adrovića postigli dogovor sa policijom

Mještani Adrovića koji su u ponedeljak ujutro blokirali radove na iskopu kanala na granici Srbije i Crne Gore razišli su se nakon što su postigli dogovor sa pograničnom policijom da im se ostavi prolaz jezecertu sa kojeg se snabdijevaju vodom.

Dvadesetak kuća snabdijeva se vodom iz ovog jezera posebno ljeti, a to je, kako su rekli od životne važnosti jer je ovo bezvodan kraj.

Dogovoreno je da na prvom kanalu koji je iskopan ispod nekadašnje škole u Adrovićima ostavi se prolaz i put koji vodi do jedne lokve i jezerceta sa kojim se, snabdijevaju vodom posebno tokom ljeta. Ovo je bezvodan kraj a ta lokva nikad nije presušila, rekao je jedan od mještana Adrovića koji je u ponedeljak jutro bio u grupi koja je blokirala radove, a koji je želio da ostane anoniman.

Ja imam cisternu od 2500 litara i to mi je jedini način da se snabdijevam vodom tokom ljeta, jer je ovo bezvodan kraj, a ta lokva nikad nije presušila, rekao je on.

Kako je objasnio na drugom rovu, koji se nalazi stotinjak metara dalje, a koji je iskopan na samom dijelu granice, biti ostavljen prolaz sa rampom.

Na tom dielu, postojaće prolaz sa rampom, koja će se zaključavati. Da bi došli do imanja koja se nalaze u Srbiji moraće da traže ključ na pomenutoj rampi – kazao je ovaj mještanin Adrovića dodajući da im je obećano da će narednih dana pokušati da saniraju oštećeno crijevo za vodu.

Iz pogranične policije objašnjeno je da je ranije sa Srbijom, a pod pokroviteljstvom EU dogovoreno zaprečavanje nelegalnih prelaza na tom dijelu granice. Pogranična policija je mještanima Adrovića najavila da će se slična zaprečavanja raditi i na drugim dijelovima granice.

Takva zaprečavanja granice, koja će da spriječe nelegalan prolaz, postoje već u pljevaljskoj Bukovici, a njih će biti još i na granici prema Srbiji, rekli su mještani Adrovića.

Na pitanje zašto ne postoji tabla koja ukazuje na radove objašnjeno im je da je ta tabla prema zakonu nije obavezna u pograničnom području.

Prema tvrdnjama mještana, na tom dijelu nije bilo šverca već da je postojeći put, koji je u lošem stanju, vodio samo do njihovih imanja koja se nalaze u Srbiji i da nije bilo potrebno da kopaju tolike kanale.

Takođe, na pitanje upućeno Pograničnoj policiji “zašto su toliko duboki kanali”, oni su odgovorili da se sve radi prema projektu koji oni nijesu vidjeli.

 

izvor: novosti.rs

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.