ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / MJEŠTANI ŠULA SLOŽNO RADE NA SREĐIVANJU CRKVE SV.VELIKOMUČENIKA PROKOPIJA

MJEŠTANI ŠULA SLOŽNO RADE NA SREĐIVANJU CRKVE SV.VELIKOMUČENIKA PROKOPIJA

Žitelji pljevaljskog naselja Šula ovih dana složno rade na uređenju porte crkve Svetog velikomučenika Prokopija koja je početkom ovog vijeka izgrađena u ovom naselju. U toku je izgradnja ograde oko crkve, a kako je saopštio protojerej-stavrofor Darko Jović radiće se i na drugim poslovima, posebno onim koji se odnose na uređenju samog hrama.

Želja nam je da u potpunosti uredimo crkvenu portu i da zaokružimo dvodecenijske poslove od početka izgradnje crkve, pa sve do danas- kazao je protojerej-stavrofor Darko Jović uz pojašnjenje da posla ima dosta ali da je dosta toga već završeno zahvaljujući prvenstveno dobrom odzivu vjerujućeg naroda. Prota Jović ističe da se praktično svake godine odrađivao dio po dio poslova i da se to može vidjeti po samom izgledu crkve i njene okoline.

Očekujem da ćemo i ovaj dio posla oko postavljanja ograde i uređenja crkvene porte završiti do hramovne slave, dana Svetog velikomučenika Prokopija – kaže prota Jović uz pojašnjenje da očekuje da će ti poslovi biti završeni u narednih 15 dana.Aart_183079_Gradnja_ograde_kod_crkve_Svetog_Prokopija2

Crkva Svetog velikomučenika Prokopija izgrađena je početkom ovog vijeka, a prije nekoliko godina je izgrađen parohijski dom. U okviru ovog objekta postoji sala za okupljanje vjernika, a mještanima Šula mnogo znači prilikom obavljanja sahrana jer ista ima ulogu kapele.

Izvor: dan.co.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Termoelektrana Pljevlja ispala iz sistema

Ovakva situacija se ne dešava prvi put, ali će problem predstavljati to što Termoelektrana neće …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.