četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Mjesto na kojem postajemo bolji i jači

Mjesto na kojem postajemo bolji i jači

Danas je u Manastiru Svetog arhađela Mihaila u Đurđevića Tari proslavljena hramovna slava na praznik Čuda svetog arhanđela Mihaila. Svetu arhijerejsku liturgiju služio je vladika Atanasije sa sveštenstvom SPC.

-Molitvama svetog arhisrtiga Mihaila i drugih svetih Božijih ugodnika ovo je mjesto na kojem postajemo bolji i jači. Mjesto gdje se okupljamo cijele godine a najviše za slave. Okupili smo se da damo zahvalnost Bogu i njegovim ugodnicima. Slavimo Boga, svete ugodnika i anđele ali nemojmo izgubiti iz vida da slavimo sve što je u vezi sa Bogom,  jer slavimo i Božiju riječ poštujemo je, divimo se i učimo se iz djela Božijih ljudi, i nastojimo da se i mi poučimo iz njihovih djela jer su to djela učinjena po volji Bogu. Ima i mnogo zlih i aktera zla u svijetu ali bez obzira  na to postoji Božija mudra promisao, ona je prisutna zahvaljujući onima koji se odazivaju Božijim zapovjestima, koja nas vodi na put spasenja i vaskrsenja, rekao je u besjedi vladika Atansaije, nakon litije i lomljenja slavskog kolača.

Slaveći djelovanje arhanđela Mihaila proslavljamo Boga i obraćamo se za pomoć u našim životima jer nam je svima pomoć potrebna, rekao je vladika čestitajući slavu riječima „da vam Bog da zdravlja, sloge, umnoži svako dobro u vama i vašim životima, progna svaki grijeh, da napredujete u umnoženju blagodati Božije.

Kumovi ovogodišnje slave bili su braća Miroslav, Slavko i Đole Kljajević koji su ugostili oko 200 vjernika na trpezi ljubavi. Za sledeću godinu kumstvo je preuzeo Nebojša Petrović. Iguman Manastira Zosim čestitao je slavu i pozvao vjernike na zajedničko uznošenje molitve za mir i blagostanje.

U prigodnom programu nastupili su guslari Vaso Đondović, Sava Bulić, Aleksa Dakić i Milan Marković.

Praznik Čudo svetog Mihaila svake godine dočeka vjernike sa divnim danom punim sunca, sve više vjernika dolazi u Đurđevića Tari na okrepljenje „izvorom žive vode“ i mjestom božije blagodati.

Manastir i zastavaManastir Svetog arhađela MihailaHram i vjernici

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Zvezdin karavan 1. juna u Pljevljima, istog dana i humanitarni koncert

Karavan Fudbalskog kluba Crvena Zvezda dolazi u Pljevlja. Pljevaljski ogranak navijačkog kluba „Delije“ poziva vas …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.