utorak , septembar 21 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Moderna web platforma i aplikacija „Okusi prirodu“

Moderna web platforma i aplikacija „Okusi prirodu“

Okusi prirodu je platforma i aplikacija koja omogućava promociju poljoprivrednih gazdinstava iz Crne Gore i regiona. Ukoliko se poljoprivredni proizvođači registruju na platformu do kraja maja dobijaju godinu dana besplatnog korišćenja usluga na pomenutoj platformi.

Zasigurno jedan od najvećih izazova u toku i poslije vremena krize izazvane virusom COVID-19 biće  povećanje proizvodnje domaćih proizvoda.

Kako u Crnoj Gori tako i u regionu poljoprivreda je jedan veliki neiskorišćeni potencijal, najviše zbog problema plasmana proizvoda s kojim se susreću poljoprivredna gazdinstva.  Ukoliko nemaju porblema sa plasmanom onda je tu problem niskih cijena proizvoda, zbog prodaje nakupcima koji zarade više nego proizvođač.

Ovaj problem, posebno je izražen u sada kada su sve pijace u regionu zatvorene koje se za brojne poljoprivrednike bile jedini izvor prihoda. A ovaj prihod najvažniji je sada, u rano proljeće kada stižu prvi plodovi iz plastenika.Ono što treba napomenutzi jeste isti problem i proizvođača sira, mesnih prerađevina i drugih raznovrsnih proizvođača.

Grupa kreativnih ljudi iz Pljevalja kreirala je web platform i mobilnu aplikaciju “Okusi prirodu” koja je zamišljena kao veza između seskih domaćinstava sa ponudom zdrave hrane i kupaca koji su u stanoj potrazi za takvom vrstom hrane.

Seoska domaćinstva će sa sa prezentacijom na ovoj platformi svoje proizvode moći prodavati online i tako uštedjeti na vremenu, ali će i kupci jednim klikom uz pomoć GPS-a moći da posjete željeno domaćinstvo i sami se uvjere u kvalitet proizvoda i kakvim uslovima proizvod nastaje.

Na platformi se mogu predstaviti domaćinstva iz Crne Gore i regiona. Prezentaciju korisnici mogu sami kreirati i uređivati, a takođe taj posao za njih mogu obaviti autori platforme.

Prezentacija je po svemu jedinstvena u region, a sastoji se od: detaljnog opisa domaćinstva, proizvoda i usluge, prikaza domaćinstva na mapi, kontakt podataka, galerije fotografija i video prezentacije. Svakako postoji i mogućnost dodavanja onlajn prodavnice, smještajnih kapaciteta i menija za etno restorane .

Registrovani korisnici moćiće da ostave recenzije u vidu komentara i ocjena, što će svakako povećati konkurentnost kod proizvođača.

Mišljenja smo da poljoprivrenici treba samo da rade ono što najbolje znaju, a to je da proizvode zdravu hranu na prirodan način, a poslove marketinga da prepušte timu “Okusi prirodu“. Tako ćemo najbolje pomoći jedni drugima, povećati proizvodnju a samim tim pomoći i državi.

Pozivamo poljoprivredne proizvođače da nam se jave slanjem poruke na e-mail okusiprirodu@gmail.com ili na facebook stranicu Okusi prirodu gdje će dobiti sve potrebne informacije i eventualnu pomoć.

“Kako bi se solidarisali u vremenu krize, za sve one koji se prijave do kraja maja na ovu platformu dobiće godinu dana besplatno kompletnu uslugu marketinga. “ kazao je idejni tvorac platforme “Okusi prirodu”, Edin Zuković.

Pogledajte detaljno uputstvo kako da registrujete svoje domaćinstvo, a ukoliko Vam je teško mi ćemo to uraditi za Vas, ukoliko nas kontatirate na e-mail okusiprirodu@gmail.com

Mobilna aplikacija za android uređaje:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.om3gasolutions.okusiprirodu

Facebook stranica:  https://www.facebook.com/Okusiprirodu/

PR “Okusi prirodu”, Dragana Đurišić

 

izvor: pvportal.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Jelena Borovinić Bojović

Borovinić Bojović: Zasad nećemo zatvarati škole

U Crnoj Gori za sada neće biti zatvaranja škola, ali se to može promijeniti ukoliko …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *