nedelja , 2 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Monah bogoljublja, čovjekoljublja i mira duhovnog

Monah bogoljublja, čovjekoljublja i mira duhovnog

Za 13 godina monaškog službovanja Bogu, žudio je za mirom Svete Gore i Manastirom Hilandar. Kako je uvijek bio potrebniji crkvi i vjernicima u Pljevljima, Božija volja je bila, da novopretstavljeni otac Vladislav na svoj poslednji put krene na monašku slavu i slavu Manastira Hilandar- Vavedenje Presvete Bogorodice. Prethodna dva dana suze su kvasile obraze mnogih vernika, koji pamte molitvenu pažnju, ohrabrenje i savjet oca Vladislava za put ka istini i ljubavi Gospodnjoj.

Na praznik Vavedenja Presvete Bogorodice, 04.12.2020. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop mileševski G. Atanasije služio je Svetu Arhijerejsku zaupokojenu Liturgiju u Manastiru Svete Trojice u Pljevaljima povodom upokojenja nastojatelja ove sveštene obitelji protosinđela Vladislava.

Preosvećenom Vladici sasluživalo je sveštenstvo i sveštenomonaštvo Arhijerejskog namjesništva Pljevaljskog. Nakon Svete Liturgije saborno je u manastirskoj crkvi služeno opelo novoprestavljenom ocu Vladislav.

Vladika Atanasije podsjetio sve prisutne na vrline upokojenog Igumana, rekavši da su nam ovakvi monasi sve više potrebni, monasi sa bogoljubljem i čovjekoljubljem u sebi. Otac Vladislav sav svoj monaški vijek proveo je u Svetotrojičkoj obitelji gdje je bio prvo služašči jeromonah, ispovijednik a svoj ovozemaljski put je okončao kao nastojatelj ove drevne svetinje.

Blaženoupokojeno tijelo oca Vladislava sahranjeno je na monaškom groblju manastira Svete Trojice.

Otac Vladislav se posle kraće i teške bolesti upokojio 02.12.2020.godine u Pljevaljskoj bolnici. Vječan spomen i Carstvo Nebesko oče dobri!

Sahrana nastojatelja Manastira Sv. TROJICE protosinđela Vladislava
Sahrana nastojatelja Manastira Sv. TROJICE protosinđela Vladislava
Opjelo
Opjelo
Opjelo služio vladika Atanasije sa sveštenstvom
Opjelo služio vladika Atanasije sa sveštenstvom

IMG-c5d4caab44015c97c491834e6f0ae8db-V

Teolog

Miloš Simović

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.