četvrtak , 29 februara 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Monografski katalozi i umjetničke publikaciije na poklon Biblioteci

Monografski katalozi i umjetničke publikaciije na poklon Biblioteci

Akciju doniranja naslova – kataloga, monografskih kataloga i umjetničkih publikacija Domagoj Žarković nastavio je u Pljevljima uručujući ih Narodnoj biblioteci „Stevan Samardžić” u Pljevljima, a koje je ranije uručio Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević” na Cetinju i Gradskoj biblioteci i čitaonici u Herceg Novom. Tom prilikom direktorki biblioteke  Đini Bajčeti na poklon su uručeni preostali mnogobrojni katalozi, monografski katalozi i umjetničke publikacije iz kolekcije koja je posjedovana sa velikog broja izložbi renomiranih slikara, skulptora i grafičara organizovanih u Crnoj Gori u drugoj polovini prošlog stoljeća, kao i početkom ovog.

„Drago mi je što sam u prilici da i pored teškog vremena izazvanog virusom COVID – 19 koja nas spriječavaju da se međusobno družimo, posjetim i uručim donaciju. Umjetnička literatura koja je pratila izložbe iz tog perioda je tokom cijelog navedenog perioda uredno sortirana i sačuvana, pa će sigurno nekoliko stotina poklonjenih kataloga, monografskih kataloga i umjetničkih publikacija koristiti svim zainteresovanim ljubiteljima umjetnosti u starom trgovačkom i kulturnom središtu sjevera Crne Gore na tromeđi sa Bosnomi Hercegovinom.Zainteresovani građani Pljevalja mogu pogledati koje su izložbe organizovane po Crnoj Gori od kraja prošlog stoljeća do tekuće 2020. godine. Nadam se da će donirano biti sačuvano kao dio bogatog fonda pljevaljske narodne biblioteke i dostupno ljubiteljima umjetnosti koji će uživati čitajući doniranu literaturu naših najpoznatijih likovnih umjetnika sa njihovih izložbi”, naveo je  Žarković.

Direktorka Narodne biblioteke „Stevan Samardžić” Đina Bajčeta zahvalila se Domagoju Žarkoviću „na vrijednoj donaciji kojom je obogatio zbirku pljevaljske biblioteke”.

katalozi Donirano za biblioteku u PVkatalozi Donirano za biblioteku u PV II

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

PROMOCIJA KNJIGE CRNOGORSKA POHARA KUČA

Srpski informativno-kulturni centar „Sveti Sava” organizuje promociju knjige Ilije Petrovića „Crnogorska pohara Kuča”. Skupštinska sala, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.