sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Mugoša: Ako građani ne budu poštovali mjere, moraćemo da vratimo ZABRANE

Mugoša: Ako građani ne budu poštovali mjere, moraćemo da vratimo ZABRANE

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša saopštio je da se nada da je jučerašnje ponašanje građana samo prva reakcija nakon dugog karantina, te da vjeruje da će se poštovati mjere, u suprotnom će, kaže Mugoša, biti primorani da uvedu nova ograničenja izlaska.

„Nadam se da će se već danas vratiti u normalu, jer ako građani ne budu poštovali mjere, moraćemo u nekoj mjeri da vratimo zabranu. Ne smijemo dozvoliti da se kontrola i nadzor nad epidemijom ispusti, da ne bi platili visoku cijenu,“ rekao je on.

Podsjetimo Institut za javno zdravlje upozorio je da sinoćnje slike sa podgoričkih ulica samo ukazuju da očigledno nijesmo dovoljno naučili, te ponovo apelovao na održavanje distance, higijene i izbjegavanje kontakata.

Epidemijologija je struka i nauka koja se bavi činjenicama, i na osnovu tih činjenica se sve mjere i donose, rekao je on.

Mogu da kažem sa sigurnošću da ni jedna zemlja nije bila spremna na to što se desilo, ali je pitanje bilo brzog prilagođavanja i Crna Gora se tu pokazala vrlo sposobnom, istakao je Mugoša.

„I danas naglo pada i broj inficiranih, i raste broj oporeavljenih, pa je i opterećenost zdravstvenog sistema minimalna, i to smo htjeli, nadamo se da će tako i ostati. Građane još jednom pozivam da se pridržavaju mjera,“ istakao je Mugoša.
Foto: Printscreen, You Tube

izvor: kolektiv.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.