sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Mugoša: Očekuje nas provjera oko 50.000 potpisa podrške listama

Mugoša: Očekuje nas provjera oko 50.000 potpisa podrške listama

Predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Nikola Mugoša kazao je da su obezbijeđeni direktni prenosi sjednica te komisije uoči izbora 11. juna, te da je transparentnost jedna od njegovih prioriteta. Mugoša je u Dnevniku TVCG rekao da se očekuje da će komisija provjeriti oko 50.000 potpisa podrške listama, te da će to biti veliki posao ali i veliko opterećenje za sistem.

Mugoša  Mugoša (Foto: RTCG)

„Svjedočimo živim i dinamičnim izbornim procesima. Mislim da je ovo prvi put da gro političkih subjekata predaju liste zadnjih dan ili dva, uoči isteka roka“, kazao je Mugoša.  

On je objasnio da je lista „Pravda za sve“ povrđena, a večeras listu predaje PzP. 

Kako je naglasio, predsjednički izbori se nijesu ni završili već su raspisani parlamentarni.

„Postoji konstinuirana spremnost državne i opštinskih izbornih komisija za izborni proces. Radimo svakodnevno, angažovana je i treća smjena, konkrtetno za provjeru izbornih lista, s obzirom da se očekuje da će biti predato preko deset lista. To je opterećenje za sistem ako se zna da treba provjeriti 50.000 potpisa. Svjedočimo prvi put da politički subjekti koriste baš krajnji rok za predaju izbornih lista“, rekao je Mugoša, podsjećajući da rok ističe 16. maja u ponoć. 

Mugoša je najavio i prenose sjednica DIK-a, te da je to novina nakon izmjena poslovnika komisije. Kaže da za sjednice komisije vlada veliko interesovanje. 

„Hvala Misiji OEBS-a na donaciji video opreme“, kazao je Mugoša. 

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.