četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / MUP CG: Nastavljamo sa procesom uspostavljanja nove policijske kulture

MUP CG: Nastavljamo sa procesom uspostavljanja nove policijske kulture

„VAŽNO JAČANJE POVJERENJA GRAĐANA U POLICIJU“

Dodatno je, kako saopštavaju, „prepoznat značaj obilježavanja opreme policijskih sluzbenika, jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova još ranije propisalo da na uniformama službenika Sektora specijalne policije moraju biti istaknute slovno numeričke oznake koje omogućavaju njihovu identifikaciju“.

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

„Uvođenjem oznaka na posebnoj opremi policijskih službenika nastavlja se proces uspostavljanja nove policijske kulture, koja će unaprijediti policijski integritet i odgovornost, te omogućiti efikasan nadzor i istrage“, navodi se u saopštenju.

Kako objašnjavaju, „ovim se stvaraju, ne samo bolji uslovi za efikasnije i bezbjednije vršenje policijskih poslova, već će se i spriječiti, eventualne, zloupotrebe prilikom vršenja policijskih poslova i primjene policijskih ovlašćenja, s obzirom da će građani sada u svakom trenutku znati podatke policijskog službenika sa kojim dođu u kontakt“.

Dodatno je, kako saopštavaju,  „prepoznat značaj obilježavanja opreme policijskih sluzbenika, jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova još ranije propisalo da na uniformama službenika Sektora specijalne policije moraju biti istaknute slovno numeričke oznake koje omogućavaju njihovu identifikaciju“.

„Ovo veoma važno za jačanje povjerenja građana u Policiju, kao i za dalju afirmaciju vladavine prava u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju..

„Donošenjem Uredbe se ispunjavaju standardi Savjeta Evrope i Evropskog komiteta za sprječavanje mučenja i nečovječnog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja“, zaključuje se u saopštenju.

 

IZVOR: VIJESTI.ME

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Kod Šavnika uhapšen Pljevljak zbog droge

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv droga su zajedno sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.