nedelja , 2 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Na „Igrama bez granica“ najbolji učenici iz Boljanića

Na „Igrama bez granica“ najbolji učenici iz Boljanića

Kruševo peharDanas su u Osnovnoj školi „Kruševo“ održane tradicionalne osme „Igre bez granica“ koje su okupile preko 100 učenika iz svih seoskih škola pljevaljske opštine, kao i sjeverne regije Crne Gore. Iako su bili pozvani učenici iz 18 škola nisu svi uspjeli da dođu, pa je takimčenje bilo između učenika osam škola. Discpline su bile prilagođene svim uzrastima, tako da su svi učenici mogli podjednako da uživaju u igrama. Učenici su se upoznali, družili, uživali u prirodi, ali i razvijali takmičarski duh. Direktor škole “Kruševo” Milko Kečina, nastavnik Mladen Zorić i nastavnici škole bili su odlični domaćini

Učenici su se sa svojim nastavnicima fizičkog vaspitanja spremali za šest disciplina: ubacivanje u koš sa udaljenosti od 5m, skakanje u džaku, prenošenje ping-pong loptice do korpe, ubacivanje loptica u kantu, prevlačenje konopcom i mini fudbal.

Nakon igara proglašeni su pobjednici i uručene diplome i pehari. Prvo mjesto osvojili su učenici OŠ “ Jakub Kubur“- Boljanjići, drugo učenici OŠ „Radoje Kontić“-Gradac I treće mjesto dijele dvije škole: „Milovan Jelić“ iz Pavinog Polja i  Vladimir Rolovic“ iz Šula.

Da dan bude što kreativniji i zanimljiviji pobrinuo se NVO “ KIŠOBRAN ZA SUNCE“. Igre finansijski podržala opština Pljevlja- Sekretarijat za društvene djelatnosti.

Kruševo2Kruševo

Igre bez granica- učesniciIgre bez granica djevojčiceKruševo, direktor i nastvaniciOŠ Kruševoigra loptice

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.