subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Najava 36. Dana humora i satire

Najava 36. Dana humora i satire

Na današnjoj konferenciji povodom održavanja 36. Dana humora i satire u sali SO predstavljen je program, koji će, kako su kazali organizatori, ove godine biti obogaćen sa dva programa Centra za kulturu.

Po riječima Emine Salihović, sekretarke Sekretarijata za društvene djelatnosti, ove godine upriličeno je sedam programa u okviru Dana humora i satire koji će biti održani 16. 17. i 18. juna.

-Sekretarijat je obezbijedio 15.000 sredstava koja će pokriti sve troškove Dana humora i satire. Tradicionalno imamo partnere Ministarstvo kulture i medija koji će nam, nadam se, odobriti donaciju za koju smo aplicirali i ove godine – kazala je Salihović i dodala da je 17. juna je Humorističko – satirično Miletisanje, kome  prethodi dječiji program sa animatorima za djecu. Istog dana biće održan koncert Yu grupe, dok je svečani program 18. juna.

Nebojša Rubežić, direktor Centra za kulturu i predsjednik Savjeta 36. Dana humora i satire, istakao je da će ove godine u okviru dva programa Centra za kulturu učestvovati oko 50 sugrađana.

-Polaznici „Škole karikature“ već 3 mjeseca rade u Centru za kulturu i pripremaju svoju izložbu mladih karikaturista „Kolosalna karikatura na otvorenom“. Oni će na dan otvaranja, 16. juna, na Trgu „13. jul“ crtati veliku karikaturu. I građani će na određenim punktovima moći nešto svoje da crtaju. Pozvao bih naše sugrađane da to jutro budu sa našim mladim karikaturistima.Istog dana uveče je pozorišna predstava „San ljetnje noći“. Već tri mjeseca naši sugrađani sa rediteljem Jovanom Ljubenovićem rade na toj predstavi – kazao je Rubežić.

konferencija 36 Dani humora

Đina Bajčeta, direktorica Biblioteke „Stevan Samardžić“, istakla je da Biblioteka organizuje 18. juna u čitaonici književno veče „Pjesničko-satirično veče“ na kojem će gosti biti iz Crne Gore i regiona.

-Voljela bih da naši sugrađani dođu i čuju kako to satirični pjesnici bilježe stihovima našu svakodnevicu i sve ono što se dešava u našem društvu – kazala je Bajčeta.

Belis Pojatić, direktor JU galerija „Vitomir Srbljanović“  naglasio je da je Galerija pripremila dvije izložbe u svom prostoru koje će biti održane 18. juna.

-Prva je izložba karikatura mladih pljevaljskih krikaturista, a druga izložba je sa konkursa karikatura „Risto Pejatović“. Ovo je 29 . konkurs za najbolju karikaturu koji se tradicionalno održava uz Dane humora i satire – rekao je Pojatić.

plakat portal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Koncert „Valentina“ u Pljevljima

U subotu, 13. aprila, sa početkom od 20 časova, na Velikoj sceni JU Centar za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.