nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Najbolji govornici – Vasilija Tabaš,Andrea Gačević i Dina Bulut

Najbolji govornici – Vasilija Tabaš,Andrea Gačević i Dina Bulut

U organizaciji Američkog ugla i kancelarije za mlade i prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti opštine Pljevlja, a povodom mjeseca posvećenog ženama, jučer je u prostorijama svečane sale gimnazije „Tanasije Pejatović“ održano debatno takmičenje.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je četiri tima, sastavljena od učenika gimnazije, koji su debatovali po „World school“ formatu, koji je jedan od standardnih formata za srednjoškolce a pritom je i najinteresantniji.

Teme na koje su srednjoškolci debatovali su : „Ovaj dom smatra da je bolje biti bogat a nepošten nego siromašan a pošten“ i “Ovaj dom smatra da mladi treba da idu iz Pljevalja“.

 Finalna impromtu tema glasila je – „Ovaj dom smatra da su žene ravnopravne sa muškarcima“.

Stručni žiri u sastavu gospođa Slađana Škrivan profesorica crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti, gospođa Adela Drkić – profesorica francuskog i latinskog jezika i Emir Pilav – savjetnik za mlade i obrazovanje u opštini Pljevlja, su nakon uzbudljive finalne debate , proglasili prvoplasirani i drugoplasirani tim.

Prvo mjesto na ovogodišnjem debatnom takmičenju zauzeo je tim u sastavu : Vasilija Tabaš,Andrea Gačević i Dina Bulut.

Drugo mjesto osvojio je tim u sastavu : Pavle Džuverović,Aleksandar Kartal i Milica Kovačević

Takmičenje je prošlo u najboljem redu gdje su učenici pokazali volju i spremnost da se debatom bave i u narednom periodu. Trudićemo se da u budućnosti bude što više ovakvih takmičenja gdje ćemo pokušati da uključimo i ostale škole u našem gradu.

Debatni takmičari mart 19

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.