ponedeljak , maj 10 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Najstrože kazne za nepoštovanje naredbi

Najstrože kazne za nepoštovanje naredbi

NADLEŽNI SAGLASNI

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i najviši predstavnici pravosuđa saglasili su se danas da je, u cilju zaštite građana i cijelog društva od daljeg širenja koronavirusa, potrebno u kontinuitetu preduzimati najstrože sankcije prema svima koji krše naredbe Ministarstva zdravlja, a posebno prema fizičkim licima koja ne poštuju rješenja o samoizolaciji.

Na sastanku, održanom uoči današnje sjednice Vlade, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković podržali su u potpunosti sve aktivnosti Nacionalnog koordinacionog tijela i iskazali punu suglasnost sa naredbama i mjerama.

Kako je saopšteno iz Vlade, Nacionalno koordinaciono tijelo je informisano o apsolutnoj spremnost pravosuđa da u tijesnoj saradnji sa drugim državnim subjektima u kontinuitetu postupa po nadležnosti kako bi se spriječilo dalje širenje koronavirusa.

„Konstatovano je da je, budući da naročitu opasnost po građane i cijelo društvo predstavlja neodgovorno nepoštovanje rješenjâ o samoizolaciji, svaki otkriveni slučaj bude u najkraćem roku procesuiran i to najstrožim predviđenim kaznama“, piše u saopštenju.

Sa sastanka (Foto: Vlada CG) Sa sastanka (Foto: Vlada CG)

 

Crnoj Gori danas su potvrđena još dva nova slučaja obolijevanja od korona virusa. Time je broj oboljelih u našoj državi porastao na deset.

Ministarstvo zdravlja donijelo je sinoć, nakon sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, naredbu o novim privremenim mjerama na zaštiti građana od širenja koronavirusa i više preporuka. Između ostalog, zabranjuje se rad većine trgovinskih objekata, obustavljaju se taksi prevoz…

Zabranjen je rad trgovinskih objekata, osim apoteka i objekata u kojima se obavlja trgovina hranom, pićem, sredstvima za higijenu, motornim gorivima, građevinskim proizvodima, sredstvima za zaštitu i prihranu bilja i sadnog materijala, proizvoda za ishranu i liječenje životinja.

Iz Vlade su naglasili da nepostupanje po mjerama podliježe krivičnoj odgovornosti.

 

izvor: rtcg.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

NATASA-BAJCETA-ODT PLJEVLJA

Bajčeta:Zadrzavanje zbog napada na sluzbeno lice u vrsenju sluzbene duznosti i ugrozavanja sigurnosti

Zbog krivicnog djela napad na sluzbeno lice u vrsenju sluzbene duznosti izvrseno, dana 7.05.2021. godine, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *