subota , jul 24 2021
Početna / Vijesti / Ekonomija / Najuspješnija godina za Rudnik uglja, dobit 7,5 miliona evra

Najuspješnija godina za Rudnik uglja, dobit 7,5 miliona evra

Jedna od najznačajnih stvari, kako bi stabilizovali svaki segment proizvodnje u Rudniku uglja (RU), jeste da smo na pragu potpisivanja dugoročnog ugovora sa EPCG, rekao je večeras predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Aleksandar Mitrović, na novogodišnjem koktelu, odžanom u Hotelu Gold.

-Ovo je jedna od najuspješnijih godina do sada, nazvao bih je možda godinom konsolidacije Rudnika uglja. Za RU ovo je jedna od najuspješnijih godina jer ćemo na kraju godine imati dobit od  7,5 miliona evra. Ove godine riješen je veliki problem naših obaveza povodom poreza i doprinosa, koje su početkom maja, isplaćene i regulisane u skladu sa zakonom. Stvorili smo realne osnovu za velike inversticije. Započete su jako značajne investicije -izmještanje DTO sistema, izmještanje hale dnevne njege, imamo nabavku rudarske mehanizacije važne za dalju eksploataciju uglja. Ova godina daje vjetar u krilo ovoj kompaniji i značajan doprinos lokalnoj zajednici. Jak RU doprinosi da lokalna zajednice bude jača, snažnija i da zajednički, kao tim, radimo na unapređenju što boljeg života u gradu. RU je, po meni, uvijek bio na marginama energetskog sektora. Posle dužeg vremena država ne samo riječima nego i djelima podržla RU a i imali smo posjetu od strane premijera i članova Vlade, rekao je pozdravnom govoru Mitrović zahvaljujući svim kolegama, akcionarima RU. Mitrović je istakao da „da akcionarima moramo da omogućimo isplatu dividende iz profita koji se stvara, da i oni imaju neki svoj interes“.

Vesna i Sneža

Mitrović je čestitao svima Novu godinu a onima koji slave Božić poželio da ga provode u miru i slozi. Koktelu su prisustvovali zaposleni u RU, predsjednik opštine Mirko Đačić i predstavnici javnih i državnih ustanova i preduzeća. Druženje je teklo uz prijatnu muziku Diskovog benda i ukusnu hranu iz Jaskine kuhinje.ĐačićTrpeza2ĐačićPosluženjeŠlopaMuzikaKoktel RUMUPKoja

AbelaDjokica

Sabrima

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Maljevac sasušeno drveće

Knežević: U novom parku Maljevac od 8000 sadnica 90 odsto osušeno

Novi park u Pljevljima sa preko planiranih 45.000 sadnica, koji jetrebao da  „pored rekreativnog karaktera, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *