četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Najveća autolitija 23. avgusta od Beograda do Crkve Sretenja Gospodnjeg na Ranču

Najveća autolitija 23. avgusta od Beograda do Crkve Sretenja Gospodnjeg na Ranču

Moralna obaveza nas koji smo porijeklom iz Crne Gore je da damo svoj doprinos u odbrani svetinja” – kaže Željko Čurović, predsednik Saveza Srba iz Crne Gore, na današnjoj konferenciji za novinare.1

“Moralna obaveza nas koji smo porijeklom iz Crne Gore je da damo svoj doprinos u odbrani svetinja” – kaže Željko Čurović, predsednik Saveza Srba iz Crne Gore, na današnjoj konferenciji za novinare.

Maršuta auto-moto litije je u dogovoru sa preosvećenim vladikom mileševskim, Gospodinom Atanasijem ići će od Sava centra, preko auto-puta Miloš Veliki, sve do Jabuke, crkve Sretenja Gospodnjeg, neposredno pored graničnog prelaza Ranče.

Ovo je najveća litija, pored automobila uključiće se i bajkeri”. Organizator je tražio da se ne nose stranačka obeležja i da se ne uzvikuju stranačke parole!

“Dovoljne su državne zastave i naravno ikone krsnih slava. Želimo da litija bude dostojanstvena” – poručio je Čurović.

Na konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama Nacionalne TV IN4S govorila je i novinarka, članica Upravnog odbora Saveza Srba iz Crne Gore, Milijana Baletić.IN4S-tv-konferencija-najveca-autolitija-1200x800

Ona je poručila srpskom narodu u Crnoj Gori da su zajedno i uputila im zahvalnost za njihovu iskonsku borbu koju vode za našu Pravoslavnu crkvu.

“Poručujemo da smo uz vas i zato sve ovo radimo. U Boga se nadamo da će Sveti Vasilije Ostroški odgovoriti svima onim koji se bore protiv srpske crkve”, objašnjava Milijana Baletić.

Čurović je naveo da će po dolasku na granicu sa Crnom Gorom okupljenima se obratiti predstavnici zavičajnih udruženja. Specijalni gost biće Salih Selimović iz Sjenice.

„Imaćemo i kulturni program na kojem će učestvovati guslari Slavko Jeknić i Milomir Miljanić, glumac Aleksandar Dunjić i pjesnik Blagoje Baković”, kaže Čurović.

Čurović smatra da je sad jedini način da se olovkom odbrani svetinja i poziva sve da se mirnim putem to uradi i da kako kaže, ne dajemo povoda nikome da blati i crni našu borbu

Niko ne ruši državu Crnu Goru. Državu Crnu Goru onakva kakva postoji najmanje hiljadu godina upravo ruši Milo Đukanović i od nje pravi privezak vatikanski. Sve ovo što mi radimo upravo radimo da bi Crnu Goru sačuvali i ostavili sa svim njenim vrednostima”, tvrdi Milijana Baletić.

Savez Srba iz Crne Gore uputio je poziv svim građanima dobre volje da 23. avgusta u 06:30 ujutru dođu ispred Sava Centra, kod velikog parkinga i podrže auto-moto litije.

Portparol Saveza Miloš Dragaš dodao je da oni koji nemaju prevoz, a žele da učestvuju na litiji mogu da se obrate organizatoru.

 

Izvor:In4s.net

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Službenici Uprave policije posjetili Osnovnu školu “Salko Aljković”

Juče, 26.09.2022. godine, službenici Uprave policije- Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, Almira Marković i Predrag Jović posjetili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.