subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Ekonomija / Nakon spajanja CKB i Podgoričke banke višak 200 radnika

Nakon spajanja CKB i Podgoričke banke višak 200 radnika

Nakon spajanja Crnogorske komercijalne banke (CKB) i Podgoričke banke do 200 radnika biće u prilici da ostvari prava iz kolektivnih ugovora dvaju banaka, saopšteno je iz CKB banke.

CKB banka, članica mađarske OTP grupe postala je u julu većinski vlasnik akcija Podgoričke banke koja je do tada bila u vlasništvu francuske Sosiete grupacije.

„Šest mjeseci nakon preuzimanja Podgoričke banke, menadžment OTP banke i odbori direktora CKB banke i Podgoričke banke razmotrili su i odobrili plan spajanja dvije banke. Planirano je da će se u decembru 2020. godine dvije banke spojiti i da će od tog momenta poslovati pod nazivom CKB banka. Nakon spajanja, a počev od 2021. godine, oko 530 zaposlenih u centrali i 34 filijale nove CKB banke servisiraće klijente, obezbjeđujući punu pokrivenost svojom mrežom u gotovo svim gradovima Crne Gore. U periodu nakon toga planirano je i otvaranje filijala na novim lokacijama kao odgovor na tražnju rastućeg tržišta. Uz to, pristupilo se izradi strateškog plana reorganizacije koji podrazumijeva da će do 200 radnika biti u prilici da ostvari prava iz kolektivnih ugovora obije banke. Proces optimizacije broja zaposlenih će u najvećem dijelu biti sproveden krajem 2020. i početkom 2021. godine“, kazali su iz CKB banke.

Nakon spajanja nova CKB banka, kako su objasnili, biće banka sa stabilnim potencijalom za rast, održivom profitabilnošću, jakim kapitalom i likvidnošću, kao i širokom ponudom usluga prilagođenim potrebama građana, kompanija i države.

„CKB banka biće inicijator dobre prakse, koji će pružiti svoj doprinos u jačanju stabilnosti i povoljnog okruženja za investicije“, poručili su iz CKB banke.

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Boris Pejović)

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Za direktora Rudnika uglja Pljevlja deset prijava

Završen konkurs za izbor prvog čoveka najjače pljevaljske kompanije. Na konkurs za izbor izvršnog direktora …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.