petak , 21 juna 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Naredne sedmice isplata subvencija penzionerima i korisnicima materijalne pomoći

Naredne sedmice isplata subvencija penzionerima i korisnicima materijalne pomoći

Jednokratna pomoć penzionerima sa najnižim primanjima i građanima koji su korisnici materijalne pomoći počeće naredne sedmice, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović. Damjanović kazao je da je uplaćena prva tranša od 27 miliona eura budžetske podrške Evropske unije Crnoj Gori i stekli su se uslovi da se isplate subvencije za prevazilaženje energetske krize.

“U komunikaciji sa resornim ministrom i Fondom PIO biće predložen tačan slijed koraka u cilju realizacije navedene pomoći kako bi već tokom naredne nedjelje Fond PIO počeo sa utvrđivanjem obračuna i krenuo sa realizacijom isplate prema krajnjim korisnicima”, kazao je Damjanović.

Kazao je da se nada da će ovaj posao biti zaokružen naredne sedmice.

I faktički, kao i do sada Vladu niko ne može optužiti da u nekom predizbornom kontekstu izlazi sa ovakvim aktivnostima. Redovan slijed bi bio da se nakon rebalansa krene sa ovom subvencijom, ali da nebismo toliko čekali, ove isplate ćemo izmiriti sredstvima iz tekuće rezerve, pa ćemo taj novac nakon rebalansa nadomjestiti novcem iz podrške EU”, kazao je on.

Izvor: RTCG

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza Uprava lokalnih javnih prihoda u saradnji sa Službom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.