ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / Nastavljena kampanja Demokrata: Poljoprivreda razvojna šansa Pljevalja

Nastavljena kampanja Demokrata: Poljoprivreda razvojna šansa Pljevalja

Mladi Demokratske Crne Gore, predvođeni predsjednikom Aleksom Bečićem, generalnim sekretarom, Borisom Bogdanovićem i rukovodstvom pljevaljskih Demokrata i dalje obilaze domaćinstva u Pljevljima. Ovaj put su posjećena domaćinstva u Šumanama, Zekavicama i Vilićima.

 

Upravo je mještanka Vilića, gospođa Lućić, u razgovoru sa predsjednikom Bečićem iskazala zabrinutost zbog činjenice da pljevaljska sela svakim danom napušta sve veći broj mladih, dok uglavom na selu ostaju staračka domaćinstva. Kako je lokalna vlast zapostavila selo i kako nije imala jasnu strategiju razvoja poljoprivrede u Pljevljima, mlađi ljudi nisu vidjeli budućnost u bavljenju poljoprivrednom proizvodnjom, te su pošli tražiti bolji život u nekim drugim sredinama.

 

Ovakvo stanje se mora promijeniti. Poljoprivreda je velika razvojna šansa Pljevalja, a time i sjevera naše države. Osim toga, Pljevlja su regionalno prepoznata po „pljevaljskom siru“ kao kvalitetnom proizvodu, a koliko bi tek prepoznatljivih pljevaljskih proizvoda moglo biti kada bi se više ulagalo u razvoj ove grane privrede?

 

Demokrate su prepoznale potencijale pljevaljskih sela i radiće na tome da se, uz adekvatne inicijative, zajednički rad i pregalaštvo stanovnika ove opštine iskoriste u svrhu razvoja poljoprivrede na ovom području, koja će za rezultat imati i unapređenja životnog standarda svih žitelja Pljevalja.

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.