četvrtak , jun 17 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Nastavljena pomoć Opštine Pljevlja građanima preko Crvenog Krsta – uručeno preko 540 paketa pomoći

Nastavljena pomoć Opštine Pljevlja građanima preko Crvenog Krsta – uručeno preko 540 paketa pomoći

Danas je održan redovan koordinacioni sastanak predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića i sekretara OO Crvenog Krsta Pljevlja Željka Minića, na kom su analizirane aktivnosti, planovi i problemi u radu pljevaljskog Crvenog Krsta u okviru situacije koju nameće pandemija COVID 19 virusa u našem gradu.

Iskazano je zadovoljstvo aktivnostima volontera Crvenog Krsta Pljevlja koji su u proteklom periodu uručili preko 540 paketa pomoći najugroženijem stanovništvu sa gradskog i seoskog područja. Zbog produženog trajanja mjera koje nameće trenutna epidemiološka situacija dogovreno je da tokom ove sedmice, uz podršku Opštine Pljevlja, bude isporučeno još 120 ovakvih paketa i 3 tone brašna.

Pokrenuta je i incijativa koja za cilj u narednom periodu ima i namjensku podršku sugrađanima koji se bave samostalnim djelatnostima čiji rad je onemogućen mjerama Ministarstva zdravlja – taksistima, frizerima i malim privrednicima, koji su se zbog nastalih vanrednih okolnosti našli u teškoj socijalnoj potrebi. Tokom sastanka je upućen apel da se svi oni samostalno ili preko svojih udruženja, do ponedeljka jave Crvenom krstu radi evidentiranja i planaranja pomoći za njih.

Crveni Krst Crne Gore od početka krize izazvane koronavirusom veoma je aktivan u ublažavanju njenih posledica tako što svakodnevno pruža pomoć ugroženim građanima, kako u podjeli humanitarne pomoći, obavljanju nabavke za lica kojima je proporučeno da ne napuštaju svoje domove, tako i u pružanju psiho-socijalne podrške.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

milan beljkas

Doktorand farmacije Milan Beljkaš: Ljubav prema nauci i ljudima

Samokritičan je, mlad i željan znanja, a smatra da je dobra organizacija ključ uspjeha. Njegovi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *