subota , 13 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / NKT: Prikupljeno više od četiri miliona eura donacija

NKT: Prikupljeno više od četiri miliona eura donacija

Za manje od deset dana na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti uplaćeno je više od četiri miliona eura donacija, saopšteno je danas iz Vlade.

“Kad se vrijedne ruke slože, sve se može – pa i do više od četiri miliona eura za manje od deset dana. Na računu NKT u 14 časova – 4.275.477,44 eura i 42.000 dolara”, objavljeno je na zvaničnom nalogu Vlade na Twitter-u

Donacijom od pola miliona eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti Samih Saviris, vlasnik kompanije Orascom development koji u Crnoj Gori gradi turističko naselje Luštica bay, potvrdio je riječi predsjednika Vlade Duška Markovića da Crna Gora ima društveno odgovorne i respektabilne strane investitore.

Sa ovom donacijom, 27. marta u 14.00h, dakle za manje od 10 dana od otvaranja računa za donacije Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, iz zemlje i inostranstva uplaćeno je preko 4 miliona eura.

Do ovog trenutka 896 kompanija i pojedinaca iz zemlje i inostranstva uplatilo je 4.275.477,44 eura i 42.000,00 dolara.

Sva sredstva uplaćena na žiro račun NKT trošiće se transparetno, u skladu sa sugestijama donatora i za potrebe podrške sistemu u borbi protiv posljedica korona virusa, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

donacije-korona

 

 

 

izvor: pvportal.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pljevljaci sumnjičavi oko toplifikacije

Elektroprivreda Crne Gore raspisala je tender za izradu glavnog projekta i odabir izvođača radova za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.