četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / NOVA ŠANSA MLADIH ZA POKRETANJE BIZNISA

NOVA ŠANSA MLADIH ZA POKRETANJE BIZNISA

ekonomski forum

Savjet mladih OO DPS Pljevlja, u saradnji sa Savjetom mladih OO DPS Nikšić, organizovao je Ekonomski forum u Sali Skupštine opštine Pljevlja u četvrtak 21.09.2017.godine. Cilj ovog foruma jeste unapređenja saradnje mladih u Crnoj Gori na pitanjima afirmacije razvoja preduzetništva, kao i preduzimanja koraka za unapređenje logistike u cilju samozapošljavanja mladih i saradnje na realizaciji projekata iz ove oblasti.

Forumu su prisustvovali članovi Savjeta mladih OO DPS Pljevlja, a predavači na ovu temu bili su Dušanka Adžić, Simo Đukanović, Jovana Petrović i Darko Žugić, članovi projektnog tima Savjeta mladih OO DPS Nikšić.

Stvaranjem sveobuhvatnih sistema podrške i servisa za pospješivanje preduzetništva na nacionalnom nivou značajno bi se unaprijedilo poslovanje postojećih preduzeća, olakšao razvoj novih, stvorili programi osposobljavanja i edukacije, kao i značajno unaprijedili kulturu preduzetništva i opšte obrazovanje- istakli su članovi projektnog tima.

„Ukoliko zainteresovani nemaju dovoljno iskustva za upravljanje sopstvenim preduzećem, ideja je da im se omoguće neophodne obuke, mentorstva i i osposobljavanje. Veliki broj interesanata ima ideje ali nema dovoljno preduzetničkog i marketing duha kako bi ih realizovali, te je osnovni cilj da im se na ovaj način pruži podrška koja će im biti polazna osnova za uspješno poslovanje“-naglasio je Darko Žugić.

Takođe, na forumu su prezentovani načini unapređenja preduzetništva koji će biti dostupni široj javnosti, servisi za podršku razvoju ideja, pomoć u izradi biznis planova i istraživanju tržišta, sistem promocije na društvenim mrežama, posredovanje kod investitora i kreditnih institucija. Priremljen je i web sajt bizniscentar.me preko kojeg će korisnicima biti dostupne informacije, kako informativni i edukativni tekstovi o preduzetništvu, tako i konsultantske usluge.

Predsjednik Savjeta mladih OO DPS Pljevlja Danijel Živković istakao je značaj budućeg razvoja ove ideje prvenstveno u Pljevljima. “Zainteresovanost mladih je evidentna, što se ogleda i kroz aktivno učešće na ovom forumu. Raduje me činjenica da postoje mladi ljudi koji imaju energiju i ideje, a na nama je da im kroz stvaranje povoljne klime pomognemo realizaciju istih”- istakao je Živković.

ekonomski forum 2
SAVJET MLADIH OO DPS PLJEVLJA

Informativna službamladi 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Niže akcize na gorivo ostaju do kraja oktobra

Država se već više od četiri mjeseca odriče dijela prihoda od akciza na gorivo, zbog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.