sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Novac za informisanje u školama preusmjeriti za liječenje djece

Novac za informisanje u školama preusmjeriti za liječenje djece

Upravni odbor Prosvjetne zajednice Crne Gore apelovao je na Vladu i Ministarstvo prosvjete da oko 300 hiljada eura namijenjenih za uplatu školama i vrtićima radi informisanosti zaposlenih u javnim ustanovama, preusmjere za liječenje djece.

Upravni odbor Prosvjetne zajednice Crne Gore apelovao je na Vladu i Ministarstvo prosvjete Upravni odbor Prosvjetne zajednice Crne Gore apelovao je na Vladu i Ministarstvo prosvjete (foto: TVCG )

Iz Prosvjetne zajednice su saopštili da je Vlada 11. maja donijela odluku da se od septembra svim školama uplati po 1.200 eura, kao podrška štampanim medijima, a radi „cjelovitog informisanje zaposlenih u javnim ustanovama“.

Informacijom je, kako su naveli, predviđeno da se svakoj osnovnoj i srednjoj školi uplati novac za po pet primjerka dnevnih novina Dan, Vijesti i Pobjeda, za svaki radni dan škole.

Iz Prosvjetne zajednice su kazali da ne podržavaju tu odluku Vlade.

“Ovo je tipično nemilosrdno bacanje našeg novca. I da to prihvatimo, od silne administracije u školama nemamo vremena da čitamo štampu”, naveli su iz Prosvjetne zajednice.

Kako su istakli, jasno je da iza svega stoje neki drugi interesi koji nemaju veze sa podrškom obrazovnom sistemu.

“Apelujemo da se ova ogromna sredstva što prije uplate djeci za liječenje“, navodi se u saopštenju.

Iz Prosvjetnje zajednice su kazali da već imaju veliku podršku kolega i da vjeruju da će je dobiti i od javnosti, kako bi izvršili pritisak na Vladu da preusmjeri novac za liječenje djece.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.