četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Nove fasade na 10 zgrada u Pljevljima

Nove fasade na 10 zgrada u Pljevljima

Deset zgrada užeg gradskog jezgra dobilo je nove termo fasade a „gradsko lice“ osvježeno je novim bojama.

– Estetski i energetski unaprijeđeni objekti uputpunili su i oplemenili cjelokupnu sliku rekonstuisane glavne ulice i njenih trgova, a očekuje se sanacija još jedne, preostale zgrade smještene u Skerlićevoj ulici, za čiju rekonstrukciju je u toku odabir ponuđača.

Osim saniranih fasada, na društvenim zgradama je o trošku države izvršena zamjena stolarije, ulaznih i balkonskih vrata, ograda na terasama i zamjena oluka, dok su zamjenu bravarije u zgradama kolektivnog stanovanja, shodno svojim mogućnostima vršili stanari. majući u vidu činjenicu da su se radovi izvodili na objektima koji su pravljeni prije nekoliko decenija, a u kojim je zbog dotrajalih fasada i fasadnih otvora trošeno više energije za zadovoljenje životnih potreba, a prema proračunu energetske efikasnosti zgrada, količina potrebnog energenta za grijanje zgrada iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici smanjiće se za 5 – 7 procenata – objavljeno je iz Kabineta predsjednika opštine.

Kroz program energetske efikasnosti, Vlada Crne Gore je za ovu namjenu iz Budžeta Države za 2019. godinu opredijelila pomoć Opštini Pljevlja u vrijednosti od 490.000 eura koja se odnosila za uređenje fasada u glavnoj ulici, a ove građevinske sezone potrošene su 393.000 evra.

Zgrade prije promjene fasada
Zgrade prije promjene fasada
Novo ruho
Novo ruho

Podsjetimo, programom energetske efikasnosti izvršena je zamjena fasada na zgradama: Skupštine opštine Pljevlja (bivša SDK), Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja, Fonda PIO, iznad bivše državne apoteke u glavnoj ulici, iznad apoteke Prima S, Obnove u Tršovoj ulici i niz zgrada u donjem dijelu glavne ulice.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tužilaštvo formiralo 27 predmeta zbog lažnih diploma

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici ove godine formiralo je 27 predmeta povodom prijave koje se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.