utorak , 23 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Nove mjere: Obavezna samoizolacija građana, zatvaranje kafića, kladionica, tržnih centara…

Nove mjere: Obavezna samoizolacija građana, zatvaranje kafića, kladionica, tržnih centara…

SJEDNICA NACIONALNOG KOORDINACIONOG TIJELA ZA BORBU PROTIV ZARAZNE BOLESTI

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović pozvao je građane da prijave sve koji se ne budu pridržavali mjera

Sa sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti
Sa sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti (Foto: gov.me)

Obustava rada disko i noćnih klubova, ugostiteljski objekata, osim onih koji dostavljaju hranu i omogućavaju preuzimanje hrane i obroka, zatvaranje dječijih igraonica, fitnes centara, tržnih centara, teretana, kladionica, na najmanje 15 dana neke su od novih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti….

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović pozvao je građane da prijave sve koji se ne budu pridržavali mjera.

„Promet roba ostaje nesmetan uz posebne mjere zdravstveno-sanitarnog nadzora, pooštrenog zdravstveno-sanitarnog nadzora, ili mjera karantina prema licima koja upravljaju prevoznim sredstvima za transport roba“.

Izdata je i mjera obavezne samoizolacija od 14 dana za sve crnogorske građane, koji dolaze iz inostranstva, a na osnovu rješenja zdravstveno-sanitarne inspekcije.

Nova mjera je i ograničavanje broja kupaca u odnosu na površinu prodajnih objekata tako što se na 10 kvadrata može naći samo jedan kupac. U prodajnom objektu, prema novim mjerama, nezavisno od površine, ne može da boravi više od 50 potrošača u isto vrijeme.

Obaveza da obezbijede rastojanje između lica koja se nalaze ispred prodajnih objekata, na kasama i sektorima  na najmanje dva metra.

Simović je rekao da „u Crnoj Gori činimo sve da odložimo pojavu koronavirusa“.

„A kad ga registrujemo onda da spriječimo njegovo nekontrolisano širenje. Crna Gora pažljivo prati i analizira iskustva drugih. Uvedena ograničenja i mjere do sada su opravdane i bio je to odgovoran pristup“, rekao je Simović.

Sastanku Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti prisustvovali su direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, direktor Kliničkog centra Jevto Eraković,  potpredsjednik Vlade Milutin Simović, ministi zdravlja Kenan Hrapović, ekonomije Dragica Sekulić, direktor Uprave policije Veselin Veljović.

 

IZVOR: VIJESTI.ME

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.