četvrtak , 6 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Novi direktor Bolnice Edo Lalović?

Novi direktor Bolnice Edo Lalović?

Iako je krajem aprila ove godine direktor Opšte bolnice u Pljevljima ortoped Ernes Gadžo podnio ostavku na fukciju, na koju je došao prije dvije godine kao kadar Socijaldemokrata, nakon što je ostavku na to mjesto podnio ljekar Mile Goločevac, njegov naslednik još uvijek nije zvanično određen. Kako se nezvanično moglo čuti budući direktor Opšte bolnice biće, kadar SD, stomatolog  Edo Lalović, koji radi u pivatnoj stomatološkoj ambulanti u Pljevljima. Navodno kardiolog Radoman Čolović, takođe kadar SD-a, odbio je ponuđenu funkciju a pominjao se i anesteziolog Radenko Džarić.

Gadžo je izjavio da ostavku podnosi iz zdravstvenih razloga. Decenijama traju problemi u pljevaljskom zdravstvu kome nedostaje 30 specijalista a da trenutno ih radi 20. Gadžo je za PV novine rekao da je jedno od rješenja za prevazilaženje nedostatka specijalista u Pljevljima osmogodišnji ugovori sa 21 ljekarom koji su na specijalizaciji ( od kojih je 7 završilo specijalizaciju), a koji su, ukoliko po završenoj specijalizaciji ne budu radili osam godina u Pljevljima, dužni  da plate Bolnici oko 50 hiljada evra, koliko košta specijalističko školovanje.

Beranska bolnica ima 76 specijalista a bjelopoljska 54 pa su Pljevlja opština u kojoj se angažuje I dodatno plaća desetine ljekara specijalista, a samo u 2017. godini u JZU Dom zdravlja bilo ih je po zvaničnom spisku 14 dadatno angažovanih.

ljekari specijalsiti angažovani sa strane

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Manasttir Tumane pokloničko putovanje nedelja 16.10.2022

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.