subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Novi predsjednik opštine Tursumović ili Đačić?

Novi predsjednik opštine Tursumović ili Đačić?

Zvanično je iz DPS najavljeno da će lokalne vlasti u opštinama biti formirane u roku od mjesec od dana održavanja lokalnih izbora. Desetak dana je do isteka roka. Iako je bilo uobičajeno i očekivano da novi predsjednik opštine bude onaj koji je i dobio izbore, sadašnji predsjednik je očigledno na partijskoj provjeri. U izbornoj noći se saznalo da se razmišlja o novom predsjedniku opštine, kada je predsjednik OODPS-aVlade Milinković rekao da „DPS ima mnogo kvalitetnih kadrova“ i da će izbor prvog čovjeka opštine predstavljati „slatke muke“.

U krugovima bliskim političarima ima više verzija o procesu „slatkih muka u DPS-u“. Dvadeset dana je prošlo od izbora a u“igri“ za predsjednika opštine osim Đačića, pominju se Ilhan Tursumović, Avdo Ajanović, Vlade Milinković, Igor Golubović i Vesna Milinković.

Tako je jednog dana novi predsjednik Tursumović, drugi Milinković a sve zavisi iz kog tabora kreću priče, zavisno da li je u pitanju mojkovački, bjelopoljski, podgorički lobi ili zahvalnost DPS-a glasačima islamske vjeroispovjesti koji su ključni u DPS pobjedama.

Da li je Đačić „kost u grlu“ mnogima u DPS-u jer se obračunavao direktno zbog naznaka prekomjerne lične koristi javnih funkcionera u sopstvenim i opozicionim redovima te, kako nema milosti za takve radnje, nije poželjan za „bucanje“ ustaljenih političkih privilegija?

Biće interesantno šta će nam donijeti jednomjesečno „presabiranje“ u DPS-u i koji kvaliteti novog predsjednika će prevagnuti u odnosu na dosadašnjeg koji se za četiri godine nije zadužio lokalni Budžet a uspio je da „našminka“ grad kao ni jedan predsjednik do sada a izjavio je da je raspoložen da nastavi započeti posao jer „ubjedljiva pobjeda u Pljevljima nas obavezuje i izaziva još veću odgovornost da pristupimo realizaciji naših izbornih programa i to je velika obaveza za nas prije svega”.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.