utorak , 9 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Novo radno vrijeme ERSTE banke – rejting banke u Hrvatskoj dva nivoa iznad državnog

Novo radno vrijeme ERSTE banke – rejting banke u Hrvatskoj dva nivoa iznad državnog

 

Iz „Erste“ banke obavještavaju klijente da u skladu sa preventivnim mjerama zaštite od virusakorona neće raditi subotom a da je od danas radno vijeme svih filijala od 8:30 h do 15:30 h. Kako bi se smanjila mogućnost širenja koronavirusa savjetuju da sve aktivnosti koje možete obavljate elektronskim kanalima ili telefonom.

-Prateći situaciju i primjenjujući aktuelne mjere nadležnih institucija u cilju smanjenja širenja novog koronavirusa, sporovodimo mjere kako bismo umanjili zdravstvene rizike za naše zaposlene i klijente. Servisima elektronskog bankarstva NetBanking i mBanking možete plaćati obaveze, uplatiti novac na postojeće štedne račune, aktivirati trajni nalog ili nalog direktnog zaduženja, provjeriti stanje i promet na svim računima u banci.Zatražite online otvaranje računa i aktivaciju elektronskih servisa, putem forme na internet stranici zakažite termin dolaska u banku, ako je dolazak neophodan.  U aktuelnom trenutku preporučljivo je da umjesto gotovog novca koristite platne kartice, saopštili su iz Erste banke  i uputili da se kontakt s operaterom može ostvariti pozovom broja 19991.

Ugledna međunarodna bonitetna agencija, Fitch Ratings, dodijelila je Erste banci u Hrvatskoj (Erste&Steiermaerkische bank dd) rejting “BBB +”, sa stabilnim izgledima za dugoročno zaduživanje. Erste&Steiermaerkische bank dd je vlasnik 100% akcijskog kapitala Erste Bank AD Podgorica.

„Raduje nas činjenica da je ispravnost i dugoročna održivost našeg poslovnog modela dodatno potvrđena ocjenom jedne od najrenomiranijih svjetskih bonitetnih kuća. Trenutno najviši rejting koji ima neka banka u Hrvatskoj, iskaz je povjerenja koji u velikoj mjeri osnažuje poziciju Erste banke kao kvalitetnog partnera građanima, kompanijama, ali i hrvatskoj ekonomiji u cjelini. To dobija dodatnu dimenziju u okolnostima kada se na globalnim nivoima, pa tako i u Hrvatskoj, suočavamo s izazovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, koji će imati određene implikacije na privredna kretanja i zahtijevati koordinirani pristup svih učesnika na tržištu, pri čemu će uloga finansijskih institucija biti od velike važnosti“, naglasio je ovom prilikom Christoph Schoefboeck, predsjednik uprave Erste banke Hrvatska.

Riječ je o rejtingu u investicionom razredu, dva nivoa iznad onoga koji trenutno ima Republika Hrvatska, a koji ujedno predstavlja i najvišu ocjenu koju ima neka banka na hrvatskom tržištu. Takozvani standalone Viability rejting (VR) Erste banke istovremeno je ocijenjen je kao “bb”, saopšteno je iz ERSTE banke.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Počeli radovi na pješačkoj stazi iza Doma kulture

Lokalno građevinsko preduzeće „Ving“ sklopilo je ugovor u oktobru prošle godine sa opštinom Pljevlja oko poslova na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.