četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Novogodišnjim koncertom učenici Muzičke škole uspješno priveli kraju 2020. godinu

Novogodišnjim koncertom učenici Muzičke škole uspješno priveli kraju 2020. godinu

Tradicionalnim, novogodišnjim koncertom, učenici Osnovne muzičke škole u Pljevljima, ispratili su 2020. godinu. Iako je, za razliku od prethodne godine zbog cjelokupne epidemiološke situacije atmosvera bila nešto drugačija i bez prisustva publike, to nije spriječilo učenike da svoj talenat i unaprijeđeno znanje koje su stekli tokom godine iznesu na svojstven način i krenu u susret novim muzičkim poduhvatiima.

„Iako je bila ova čudna situacija, zaista smo se dobro snašli. Zbog trenutne situacije, nismo mogli baš da upriličimo to da i roditelji prisustvuju, ali uz pomoć vaše Televizije, uspjeli smo da snimimo koncert koji će biti prikazan na vašoj Televiziji kao i na našoj Fejsbuk stranici“, kazala je direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje Pljevlja, Danka Popović.

Prema riječima, Popović, ove godine je zbog situacije sa virusom, ali i velikih obaveza djece u redovnom obrazovanju, na koncertu učestvovao znatno manji broj djece, nego prošle godine kada su imali dupli koncert.

„Na ovogodišnjem koncertu učestvovalo je 22 učenika iz svih klasa: harmonike, gitare i klavira. Predstavili su se čak i neki novi, mali, učenici koji su tek počeli da sviraju. Bilo je 22 tačke, samo smo izdvojili neke koji su ostvarili najbolje rezultate“, kazala je ona.

muzicka skola

„Prošle godine imali smo dupli koncert. Imali smo četrdeset pet učesnika, a ove godine zbog trenutne situacije i velikih obaveza djece u drugim školama i vannastavnih aktivnosti, morali smo da se prilagodimo situaciji“, naglasila je Popović.

Iz Muzičke škole se nadaju da će uskoro krenuti sa regularnim načinom nastave.

„Mi očekujemo da ćemo od drugog polugodišta krenuti sa radom na uobičajan način. Imamo sad nove prostorije i nove uslove, a kod nas je inače individualna nastava i grupe najviše broje do 12 učenika. Mislimo da ćemo krenuti sve regularno i kako treba“, zaključila je Popović.

popovic Muzicka skola

Izvor tvpljevlja.me

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Foto-MItropolija

Mitropolija ne želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama

Saopštenje za javnost U vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *