subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Nuhodžić ocjenio da je najveća odgovornost na onima koji pjevaju nacionalstičke pjesme

Nuhodžić ocjenio da je najveća odgovornost na onima koji pjevaju nacionalstičke pjesme

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je popodne iz Pljevalja da se ozbiljno radi na istragama, da je najveća odgovornost na onima koji su nacionalističkim istupima stvorili atmosferu za ono što se događa u Pljevljima te da je zajednički život svetinja svih nas, navodi se u saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova.
Nuhodžić je poručio da će upotrijebiti sva zakonska sredstva da pronađu počinioce gnusnih krivičnih djela koja udaraju na temelj Crne Gore, naglašavajući da istražuju ima li nalogodavaca. On je ocijenio da nalagodavaca ne mora biti ako je neko tokom kampanje kontinuirano stvarao atmosferu da se pripadnicima manjina ovo dogodi“ .
„Na onima koji se zalažu za podizanje spomenika fašistima, na onima koji uzvikuju nacionalističke parole, pjevaju nacionalističke pjesme i bodre druge da to čine – leži najveća odgovornost za ova događanja, jer stvaraju atmosferu za ovo. To je uzročno-posljedična veza, koja se ne može ignorisati ni prikriti neargumentovanim tvrdnjama o navodnim djelima tajne policije. Napadi na svakog građanina po osnovu nacije i vjere su napadi na multinacionalni i multivjerski sklad“ – saopštio je ministar unutrašnjih poslova nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Pljevlja, načelnikom Centra bezbjednosti, predstavnicima političkih partija: Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke i Socijaldemokratske partije, kao i drugim uglednim Bošnjacima-Muslimanima iz Pljevalja.
Predsjednik Odbora Islamske zajednice Pljevlja Muriz Muslić izjavio je da Islamska zajednica ima puno povjerenje u državu i državne organe da će svi incidenti biti procesuirani i da će vinovnici odgovarati.
Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović saopštio da je na sastanku sa uglednim Pljevljacima Bošnjacima-Muslimana garantovana sigurnost svim građanima.
„Tako da nema potrebe da se bilo ko organizuje u dijelu obezbjeđivanja vjerskih objekata i vjerskih institucija, već je to državni posao i država će dati sve od sebe da bezbjednost svih institucija i svih koji u njima borave ne dođe u pitanje“ – kazao je Golubović.
Ministar Nuhodžić rekao je da je Crna Gora jača i snažnija od onih koji žele da naruše istinski suživot i toleranciju.
Nuhodžić u Pljevljima, foto Ministarstvo unutrašnjih poslova
Nuhodžić u Pljevljima, foto Ministarstvo unutrašnjih poslova

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.