sreda , 21 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / NVO Breznica: Put Mojkovac – Most na Đurđević Tari opasnost za učesnike u saobraćaju, potrebna potpuna rekonstrukcija

NVO Breznica: Put Mojkovac – Most na Đurđević Tari opasnost za učesnike u saobraćaju, potrebna potpuna rekonstrukcija

„Nikada ovaj putni pravac nije ozbiljnije rekonstruisan i danas predstavlja „ruski rulet“ za sve one koji se njime zapute“

Put Mojkovac – Most na Đurđevića Tari potrebno je što prije potpuno rekonstruisati jer predstavlja opasnost za učesnike u saobraćaju.

To su saopštili iz pljevaljske Nevladine organizacije Breznica uz ocjenu da se tim putem nesigurno kretati zbog velikog broja oštećenja i odrona.

“Putni pravac Mojkovac – Budečevica (Most na Tari) je jedan od puteva koji spaja sjever Crne Gore sa centralnim dijelom i star je nekoliko decenija. Nikada ovaj putni pravac nije ozbiljnije rekonstruisan i danas predstavlja „ruski rulet“ za sve one koji se njime zapute. Put je pun opasnih krivina, udarnih rupa, a asfalt je na puno mjesta propao. Stalni odroni koji se godinama ne saniraju, njegove česte blokade posle prvog snijega i klizišta koja se stalno javljaju, brojne saobraćajne nezgode koje vrlo često završavaju sa smrtnim ishodima u kojima stradaju čitave poridice, su pokazatelj brutalne nebrige i potpunog izostanka odgovornosti onih donosilaca odluka koji bi nakon tragedija koje se dese morali reagovati i naložiti istraživanje uzroka saobraćajnih nezgoda”, tvrdi izvršni direktor Breznice Milorad Mitrović.

Umjesto toga, ističe on, putari na pojedinim kritičnim dionicama postave znak ograničenja brzine ili oko odronulog kolovoza „zamotaju“ PVC traku i tako rešavaju problem oštećenog puta.

“I ove zime će vozače na ovom putu dočekati suženja koloviznih traka, odronulo kamenje kao i mreže koje bi sprećavale odrone. Posebno je pitanje koliko će taj put biti prohodan a na njemu je već primjetno povećanje frekvencije saobraćaja nakon otvaranja dionice auto puta Mateševo – Podgorica”, ističe Mitrović.

Tvrdi i da su cijelom dužinom puta odroni, pokidane mreže, klizišta a u Dobrilovini prohodna samo jedna traka.

Izvor-vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Spajić: Došli smo do održivog rješenja sa Sindikatom prosvjete

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.