nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / NVO “LEGALIS” ZNAČAJAN PROMOTER TURIZMA I LJEPŠE STRANE PLJEVALJA

NVO “LEGALIS” ZNAČAJAN PROMOTER TURIZMA I LJEPŠE STRANE PLJEVALJA

Tokom ove godine NVO “Legalis” je kroz razne projektne aktivnosti promovisala turističke pontecijale Pljevalja na najbolji način, te izradila značajan turistički promo materijal – brošure koje se odnose na promociju ruralnog i ribolovnog turizma u našoj opštini, promotivne filmove- od koji su neki nagrađeni na međunarodnom festivalu filma,  web portal za flyfishing,  a postavljen je i značajan broj hladnika u neposrednoj blizini rijeke Ćehotine.

“Legalis” je prirodne ljepote oko nas približio ne samo strancima već mnogim Pljevljacima koji samo urbano smatraju za moderno. Postoje mjesta gdje čovjek osjeti bezrazložnu sreću i mir samo boravkom ili posmatranjem okoline. Vjerovatno najomiljenije takvo mjesto su meandri Ćehotine.

-Prirodni i ambijentalni uslovi, prirodne ljepote sa prostranstvima šuma, pašnjaka i livada pružaju sve mogućnosti za razvoj ruralnog turizma u opštini Pljevlja. Međutim, ne postoji dovoljno kvalitetan i razvijen ruralni turistički proizvod koji bi se mogao ponuditi tržištu. Razlog tome je nedovoljna turistička promocija,  nedostatak adekvatne turističke infrastrukture, nizak nivo znanja zainteresovanih strana, kao i   nerazvijene svijesti stanovništva o značaju bavljenja ruralnim turizmom. Sve je to rezultiralo da osim ponude raftinga, koja je usko vezana za područje rijeke Tare, ponuda u ruralnom turizmu je gotovo nerzvijena, i pored raznovrsnih prirodnih potencijala opštine, a mali broj stanovnika ruralnih oblasti pokazuje zainteresovanost za preuzetništvo u ruralnom turizmu – rekao je za Pljevaljske novine Miloš Ostojić, predsjednik NVO “Legalis”.

Tržišni trendovi u svijetu kreću se u korist razvoja ruralnog turizma, što potvrđuju procjene Svjetske turističke organizacije, kaže Ostojić, koja Crnoj Gori preporučuje razvoj ruralnog turizma, s akcentom na sjeverni dio države.

-Glavni problem u Pljevljima je što su najviše prepoznata kao industrijski grad. U skorijoj budućnosti potrebno je promijeniti opštu sliku Pljevalja ka valorizovanju prirodnih potencijala, zdrave hrane i prirodnih ljepota, jer ne smije se zaboraviti da ekološke probleme ima uže gradsko jezgro u kome je smeštena većina industrijskih pogona. I ubuduće Pljevlja ćemo predstavljati kao opštinu sa turističkim pontecijalima, prelijepim ruralnim područjima, jednom riječju opštinu sa velikom turističkom ponudom za različite ciljne grupe turista – zaključio je Ostojić.

lEGALIS MENADRIlEGALIS BROŠURElEGALISOV RAD 2lEGALISOV RAD 1

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

EPCG tvrdi da vode koje izlaze ispod deponije Maljevac nemaju negativan uticaj na kvalitet voda Vezišnice

Predsjednik Sportskog ribolovnog kluba “Lipljen” Vaso Knežević tvrdi da je Vezišnica već godinama mrtva rijeka od mjesta …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.