subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Društvo / NVO „Tara“: Droga je zlo, ne koristi to

NVO „Tara“: Droga je zlo, ne koristi to

Nevladina organizacija“Tara“ realizuje projekat „Droga je zlo-ne koristi to“ „ koji je podržala Komisija za raspodjelu iz  dijela prihoda od igara na sreću..

Projekat  ima za cilj   realizaciju niza aktivnosti kako bi  se zainteresovali  učenici  za  aktivno djelovanje u borbi protiv narkomanije u školi i van nje.

Realizacijom planiranih aktivnosti je    predviđeno  podizanje nivoa svesti o značaju fizičkih aktivnosti, kao i informisanje na koji način fizička neaktivnost dovodi do  nasilja i zloupotrebe droga.

sportska-takmicenja-odzak-3

Tokom septembra mjeseca .realiziovane se aktivnosti:

-Tradicionalni  jednodnevni   Edukativni kamp za mlade  „ZDRAVLJE JE PRIRODA -A NE DROGA“ održen je na Djurdjevica Tari .Jednodnevno druženje mladih obuhvatalo je  edukativne   i rekreativne aktivnosti   koji su imali za cilj upoznavanje  učenika o opasnostima ovog poroka i ukazavanje  na sve posljedice koje konzumacija droge nosi sa sobom.

-Sportska takmičenja   “IGRAJ ZA ZDRAVLJE  „  imala su za cilj afirmaciju zdravih stilova  života  . Na takmičenjima  su  učestvovali   učenici  seoskih osnovnih škola   I održana su  na sportskim terenima Osnovne škole u”M.Žugić”  Odžaku

“NVO“Tara će u okviru projekta realizovati  Likovni   konkurs na temu borbe protiv upotrebe droge „Droga je zlo-ne koristi to“

Najbolji radovi učenika osnovnih i srednjih škola biće novčano nagrađeni ,a najbolji radovi će biti prezentovani na Izložbi koja će biti  krajem oktobra  u holu Sportskog centra .

sportska-takmicenja-odzak-2

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

krv

Našem sugrađaninu hitno potrebna krv

Zbog transplatacije krvi u čitavom organizmu našem sugrađaninu iz Pljevalja hitno je potrebno 40 jedinica …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *