nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / O. Gojko Perović: Prekinite torturu i hitno pustite Mitropolita i sveštenike

O. Gojko Perović: Prekinite torturu i hitno pustite Mitropolita i sveštenike

Ne želimo da dižemo tenzije. Danas je lijepi praznik pun Božije blagodati – ali ovo je nečuveno, naglasio je o. Gojko Perović

Privođenje mitropolita Amfilohija na informativni razgovor je za svaku osudu. Nije nam jasno po kojim aršinima postupa crnogorska policija, i da li ih uopšte ima, kazao je za IN4S o. Gojko Perović, rektor Cetinjske Bogoslovije.

Dok se na drugim javnim mjestima ovih dana, ispred pekara, na pijacama i gradilištima okuplja puno veći broj naroda…nego ispred pravoslavnih hramova (jer mi sveštenici poštujemo propise i ne pozivamo narod) – policija privodi mitropolita zbog službe na Zlatici koja je služena samo sa sveštenicima i pojcima.

Ne želimo da dižemo tenzije. Danas je lijepi praznik pun Božije blagodati – ali ovo je nečuveno, naglasio je o. Gojko Perović.
Umjesto dijaloga i dogovora koji tražimo od početka ovih vanrednih mjera – imamo privođenje čovjeka sa najpoštovanijim zvanjem među crnogorskim građanstvom.Stoga, tražimo da se prekine tortura i hitno puste Mitropolit i svi sveštenici, poručio je o. Gojko Perović.

 

Gojko
Otac Gojko Perović

IZVOR: IN4S.NET

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.