ponedeljak , novembar 29 2021
Početna / Vijesti / Društvo / O. Gojko Perović: Prevršili ste svaku mjeru, među povrijeđenima ima i djece!

O. Gojko Perović: Prevršili ste svaku mjeru, među povrijeđenima ima i djece!

Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili su svaku mjeru svojim nasilnim ponašanjem i očiglednom jednostranošću i selektovnošću u postupanju, poručio je rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović

“Pozivamo ih da prestanu sa nasilnim ponašanjem prema mirnim i nenasilnim protestima. Među povrijeđenima večeras ima i djece – a sve je to građanstvo koje je samo prije mjesec-dva mirno i dostojanstveno iskazivalo svoj protest. Otuda je jasno da je nepravda koju vlast distribuira prevršila svaku mjeru”, kazao je Perović u izjavi dostavljenoj “Vijestima”.

On ocjenjuje da vlast od početka epidemiološke krize pojedine zdravstvene mjere koristi za progon Crkve.

“O tome smo nedavno, dokumentovano i stručno, obavijestili javnost, a uskoro ćemo na konferenciji za štampu iznijeti sve detalje o nepravdi i protivtakonitom činjenju protiv vladike Joanikija i nikšićkog sveštenstva. Pozivamo ih da se urazume. Narod koga večeras progone i tuku – to je naš zajednički narod – koji istovremeno čini i državu i Crkvu. Neka ga ostave na miru. “, poručio je Perović.

On je tražio da se momentalno prestane sa “protivzakonitim i neosnovanim držanjem” vladike Joanikija sa sveštenstvom u pritvoru.

izvor Mitropolija

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

eu

Sedam eura za ulazak u EU

Građani Crne Gore jednom u tri godine moraće da plate naknadu za putovanja u zemlje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *