četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Društvo / O.Gojko Perović: SPC poštuje zdravstvene mjere, oglasićemo se oko proslave Vaskrsa

O.Gojko Perović: SPC poštuje zdravstvene mjere, oglasićemo se oko proslave Vaskrsa

Srpska pravoslavna crkva shvata ozbiljno preporuke ljekara, a narednih dana će se blagovremeno oglasiti povodom proslave Vaskrsa.

To je „Vijestima“ saopštio rektor Cetinjske bogoslovije o. Gojko Perović, reagujući na današnju izjavu direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugoše.

„Pozdravljamo napore ljekarskih timova na suzbijanju epidemije. Sve smo zdravstvene mjere do sada poštovali. Jučerašnji sastanak predstavnika Mitropolije i NKT je bio konstruktivan. Izjava o kojoj dr Mugoša govori data je prekjuče – dan uoči saatanka. Problem je u sporosti pojedinih medija koji i inače ne informišu o Crkvi adekvatno i istinito“, rekao je O. Gojko Perović u razgovoru za „Vijesti“ i dodao da će se SPC ovih dana blagovremeno oglasiti povodom proslave Vaskrsa.
„Biće jasno da smo preporuke ljekara shvatili veoma ozbiljno. Jako je teško nama u Crkvi boriti se istovremeno i protiv opasnog virusa, i protiv neistina koje se o Crkvi šire, a istovremeno slušati sa visokih državnih adresa neosnovane prijetnje umjesto poziva na dijalog i zajednički rad. I pored svega toga – glas Crkve će i dalje biti glas blagoslova i poziva na odgovornost i mir“, zaključio je O. Gojko Perović u izjavi za „Vijesti“.
izvor: in4s.net: Vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

kovacevic ori 1

Kovačević sa ambasadorima EU: Saradnjom do čistog vazduha i čiste vode u Pljevljima, prethodna Vlada ostavila tenzije

Ambasadori država članica Evropske unije i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *